16 d’octubre 2017 | <9ªL> Conselleria de Presidència

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)10:00h

Actualització

Dia: Dilluns, 16 d'octubre de 2017
Hora: 10.00 hores
Lloc: Saló d'actes. Conselleria d'Educació i Universitat. Ter, 16. Planta baixa. Polígon Son Fuster.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, acompanyat dels directors generals de la Conselleria, es reunirà aquest dilluns, 16 d'octubre, amb els directors dels centres educatius de primària de la zona de Palma. Aquesta iniciativa, que va començar aquesta legislatura, suposa fer reunions amb tots els directors de les Illes cada inici de curs. La de dillluns és la primera trobada, que serà seguida el proper 18 d'octubre amb els directos de primària de la zona d'Inca i dia 19 amb els de la zona de Manacor. Abans de finals d'octubre s'haurà completat tot el cicle de reunions amb els directors de secundària de Mallorca i amb els de primària i secundària de Menorca, Eivisssa i Formentera.

Es podran fer imatges a l'inici de la reunió.
2)11:00h

Dia: dilluns,16 d'octubre 2017
Hora: 11.00 h
Lloc: Son Tous c/ Camí de Can Palou s/n

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat pel director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir i el gerent de l'Institut Balear de la Natura, Joan Ramon Villalonga presenten el balanç de la temporada d'incendis d'arreu de  les Illes Balears. A més també s'aprofitarà per presentar el nou palco, la caravana on es coordinen les tasques d'extinció "in situ" des del lloc on es produeix l'incendi.
 
3)12:30h

Actualització

Dia: Dilluns, 16 d'octubre de 2017
Hora: 12:30 (cloenda)
Lloc: Auditori del Centre BIT, C/ dels Selleters, 25. INCA

El director general d'Emergències i Interior, Pere Perelló, clou la Jornada commemorativa del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca que organitzen l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears i i el Servei d'Atenció Mèdica Urgent 061. A la jornada hi participen, entre d'altres, la doctora Isabel Ceniceros, responsable del Registre d’Aturada Cardíaca del SAMU061. L’objectiu és donar a conèixer la importància dels agents de la Policia Local com a primers interventors en situacions en les que hi ha una persona en aturada cardio-respiratòria. La rapidesa d’actuació és fonamental, iniciar immediatament la reanimació i l’aplicació d’un desfibril·lador en menys de 4 minuts és vital per què una persona que sofreix una aturada cardíaca tingui possibilitats de sobreviure fins que arriben els serveis sanitaris.

En aquest sentit, en les situacions en què els pacients en aturada a la via pública reben RCP, les possibilitats de recuperació augmenten al voltant d'un 10% i que en aquest paper és vital la participació de la Policia Local, que en molts dels casos, per causa del seu desplegament i presència constant a tots els municipis, és la primera força d'ordre públic que arriba a l'escenari d'un succés. I tot això és possible gràcies a la constant formació que reben els policies locals en matèria de desfibril·ladors a través de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, coordinats a través de l'ISPIB.

A la jornada hi assistiran el Dr. Iñaki Unzaga, cap de Servei Assistencial i la Dra. Pilar Rubio, metgessa d’urgències, ambdós del SAMU 061 i també hi intervindran policies locals de diversos municipis de les Illes Balears que parlaran de les seves experiències en la reanimació i aplicació del desfibril·lador per assistir a persones que han patit una aturada cardíaca. També comptarà amb la presència d’un professor i una infermera que recentment varen intervenir, juntament amb un agent local, en un incident amb un alumne que va sofrir una aturada a un institut de Santanyí; i el testimoni d’un home que va sobreviure gràcies a l’actuació d’un policia local.
4)12:30h

Dia: Dilluns, 16 d'octubre
Hora: 12.30 h
Lloc: Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El ple de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible votarà sobre la proposta de projectes per ser finançats amb els fons recaptats amb l'Impost de Turisme Sostenible durant 2017. 

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l’inici de la reunió. Està previst que el vicepresident Biel Barceló i la consellera d'Hisenda Catalina Cladera puguin fer declaracions als mitjans de comunicació en acabar la reunió, devers les 14.00 hores, aproximadament.