11 juny 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La unitat de demanda hidrològica del nord de Mallorca entre en prealerta el mes de maig NNota Informativa

La unitat de demanda hidrològica del nord de Mallorca entre en prealerta el mes de maig

\ Les reserves hídriques de les Illes Balears davallen el maig 4 punts respecte del mes d’abril i se situen en el 67 %
\ L’illa d’Eivissa perd un 8 % de les reserves en un mes

Un mes de maig molt sec a Mallorca i extremadament sec a Eivissa i a Menorca, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, ha contribuït a la davallada de quatre punts en les reserves hídriques de les Illes Balears respecte del mes anterior, que s’han situat en el 67 %.
Menorca ha perdut un punt percentual respecte del mes anterior, i Mallorca, cinc, del 71 al 66 %.
La davallada més acusada, l’ha patit l’illa d’Eivissa, on les reserves se situen en el 73 %, vuit punts per sota del mes d’abril. Aquesta davallada es deu no només a l’absència de precipitacions dels darrers mesos, sinó també a l’increment del consum d’aigua a l’illa per l’avançament de l’inici de la temporada turística i les altes temperatures.
Tot i això, les reserves són superiors a les del mateix mes de l’any passat, que se situaven en el 49 % per al conjunt de les Illes Balears. En aquell moment l’illa amb més recursos era Menorca, amb el 65 %, i Mallorca i Eivissa se situaven al 48 % i al 41 %, respectivament.
Pel que fa a l’índex de sequera, la unitat de demanda del nord de Mallorca ha entrat en prealerta, tot i que està només 0,02 punts per sota de la normalitat. La resta d’unitats de demanda es mantenen en situació d’estabilitat. La previsió és que entrin en situació de prealerta els mesos vinents.
El fet que els recursos d’Eivissa hagin disminuït vuit punts en només un mes ens ha de recordar la importància de continuar les polítiques de gestió sostenible de l’aigua, amb una gestió de la demanda adequada i la utilització de recursos no convencionals durant tot l’any.