7 juny 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Oberta la convocatòria per presentar candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible NNota Informativa

Oberta la convocatòria per presentar candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible

\ L’objectiu és reconèixer les iniciatives d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible impulsades pels centres educatius
\ La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca impulsa la incorporació de l’educació ambiental al currículum escolar


Fins dia 30 de setembre es poden presentar les candidatures als premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible 2016-2017, que per primer any atorga la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per mitjà de la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.
 
L’objectiu és reconèixer iniciatives d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible dutes a terme pels centres educatius de les Illes Balears. S’hi pot participar en dues categories: Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Global i Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Específic. La primera reconeix una trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora de l’entorn, i atorga tres premis: el 1r, a la trajectòria més destacat, i el 2n i el 3r, a dues trajectòries de referència. Pel que fa al Premi Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Específic, reconeixerà una actuació destacada o de referència en l'àmbit dels residus, i tindrà també tres classificats.
 
Els premis, dotats amb 3.000 euros per al primer classificat, 2.000 per al segon i 1.000 per al tercer, es dirigeixen als centres educatius d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius que duguin a terme un projecte d’ambientalització del centre durant el curs escolar.
 
Es valoraran de manera especial les actuacions que recullin el nombre màxim de contextos d’acció: la participació de tota la comunitat educativa, la gestió ambiental del centre, el currículum, la difusió i la implicació en l’entorn.
 
Poden presentar les propostes de candidatures indistintament qualsevol membre del jurat, els consells escolars dels centres educatius, les associacions de pares i mares d’alumnes i qualsevol persona física a títol individual. Per a cada candidatura, s’han de fer constar les dades del centre educatiu que es proposa, la categoria i una descripció sintètica de l’actuació i dels mèrits que la justifiquen.
 
Des del curs escolar 2004-2005 la Conselleria impulsa la incorporació de l’educació ambiental en el programa curricular dels centres educatius de les Illes Balears i el suport als projectes d’ambientalització, amb activitats i programes d’educació ambiental diversos. En aquest marc, s’ha considerat oportú crear aquests premis per reconèixer públicament les iniciatives exemplars d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible dutes a terme pels centres educatius de l’arxipèlag.