31 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Salut

Salut ha format 1.200 professionals per ajudar els fumadors a deixar el tabac NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Segons el Registre de Càncer, cada any es detecten devers mil casos nous de càncer i 700 morts vinculades al consum de tabac

Salut ha format 1.200 professionals per ajudar els fumadors a deixar el tabac

Un de cada tres homes i una de cada cinc dones encara fumen, d’acord amb les dades de Salut Pública i Participació
La Conselleria de Salut vol donar un nou impuls a l’estratègia per lluitar contra el tabaquisme, addicció que, segons el Registre de Càncer de Mallorca, cada any causa devers mil casos nous de la malaltia i 700 morts. Així ho ha manifestat avui la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha visitat la taula informativa que la Direcció General de Salut Pública i Participació ha instal·lat a la Rambla per oferir informació sobre les conseqüències negatives del consum de tabac i sobre els recursos que hi ha a disposició de la ciutadania per ajudar-la a deixar de fumar.
 
Així, Gómez ha destacat que des de 2016 s’ha reprès el programa de deshabituació tabàquica  i s’ha fet una feina molt important i participativa per actualitzar les guies d’intervenció individual i grupal. Així mateix, ha recalcat que s’han format en tractament del tabaquisme 1.200 professionals d’Atenció Primària  (metges, infermeres, pediatres, comares, fisioterapeutes, auxiliars infermeria, entre d’altres).
 
“Ens preocupa moltíssim la població jove, ja que es comença a fumar cada vegada més prest” ha manifestat Gómez, qui ha afegit que Salut Pública vol fer una campanya de vigilància “més proactiva” i “més estricta” en els establiments on no es pot fumar.
 
Per la seva banda, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, ha recordat: “Les dades de l’enquesta europea indiquen una prevalença de tabaquisme del 29 % en el cas dels homes i del 20 % en el cas de les dones; nosaltres enguany feim una enquesta de salut per disposar de dades de les Illes Balears, però no diferiran molt; és a dir, un de cada tres homes i una de cada cinc dones fumen”. En aquest sentit, ha indicat que encara queda “molta feina per fer”.
 
Avui, amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha instal·lat una taula informativa a la Rambla, en la qual hi col·laboren també la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària i la Gerència d’Atenció Primària del Servei de Salut, mitjançant la realització de carboximetries i espirometries entre les 9.00 i les 14.00 hores.
 
A la commemoració d’aquesta jornada també se sumen els hospitals públics i pràcticament tots els centres de salut d’Atenció Primària de les illes tenen previst dur a terme accions de sensibilització durant tota la setmana dins les instal·lacions pròpies i també en centres educatius i mercats.
 
Es pot trobar més informació a la web del PADIB: www.padib.caib.es.