25 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca acull un curs de formació tècnica sobre Xylella fastidiosa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca acull un curs de formació tècnica sobre Xylella fastidiosa

\ Es tracta d’un curs de formació teòrico pràctic sobre prospeccions i inspeccions de Xylella fastidiosa per a tècnics
\ El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient és l’organitzador de les jornades amb representació de les comunitats


Una cinquantena de persones participen en el curs de formació teòrico pràctica sobre prospeccions i inspeccions de Xylella fastidiosa que ha organitzat el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a la seu de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.
 
L’objectiu de les jornades és conèixer la biologia de la plaga, els símptomes i els procediments de prospecció i la situació actual del bacteri a l’Estat i a Europa, els antecedents i el marc legislatiu actual a més de conèixer les mesures a prendre per combatre la plaga.
 
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als participants i obrir el curs que duen a terme els tècnics del Ministeri, de diferents comunitats autònomes i de Tragsa. Vidal ha recordat que la detecció de Xylella fastidiosa a les Illes Balears “ha monopolitzat la nostra feina aquests darrers mesos” i espera que aquesta experiència “sigui una oportunitat per a fer front a un repte de grans dimensions”.
 
Així, el conseller ha agraït la tasca dels tècnics del servei de Sanitat Vegetal i d’altres àmbits de la Conselleria per fer feina amb “una gran intensitat” des que es va detectar el primer positiu a Porto Cristo. Des de llavors, s’han pres 1.546 mostres i obtingut un total de 232 positius.