15 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

El dia 18 de maig celebram el Dia Internacional dels Museus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El dia 18 de maig celebram el Dia Internacional dels Museus

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, el Museu de Mallorca i el Museu de Menorca, centres dependents de la Direcció General de Cultura, s’uniran a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb un grapat d’activitats destinades a tots els públics. El lema triat per a enguany és "Museus i històries plenes de controvèrsia: dir el que no es pot dir en els museus".

Com cada any, dia 18 de maig els tres museus faran jornada de portes obertes durant el seu horari habitual:
  • Museu Monogràfic del Puig des Molins: de 10 h a 14 h i de 18.30 h a 21 h. Cal recordar que el Museu de Dalt Vila roman tancat per fer millores a les instal·lacions.
  • Museu de Mallorca: de 10 h a 18 h.
  • Museu de Menorca: de 10 h a 18 h.
Les activitats incloses en el Dia Internacional dels Museus de l’any 2017 s’allarguen diversos dies. Per centres, aquests són els actes que han organitzat els museus:

Museu de Menorca
Dia 16, a les 20 h. El Museu surt del convent: Cifuentes al Museu Municipal de Ciutadella. Presentació del quadre Retrat del comte de Cifuentes, a càrrec de Cristina Andreu, comissària de l’exposició. L’obra romandrà exposada al Museu de Ciutadella del 16 de maig al 21 de gener de 2018.
Dia 18, a les 12 h. Visita guiada a l’exposició "Pasqual Cabó i Caldés (1752-1817)".
Dia 18, a les 19.30 h. "La Menorca dominada". Conferència a càrrec de Miquel Àngel Casanovas. Després es projectarà al claustre del Museu el vídeo El viatge creatiu de Calbó, creat per iluminaM i Vamos Estudio.
Dia 19, a les 20 h. Concert de Menorca Wind Quintet al claustre del Museu.
Dia 20, a les 20.30 h. Maridatge artisticomusical. Música per a quatre obres de Pasqual Calbó i maridatge amb vins dels seus viatges. Els comissaris de l’exposició, Cristina Andreu i Guillem Sintes, donaran la visió més acadèmica dels quatre quadres, el quintet de vent Menorca Wind Quintet aportarà la seva visió musical i l’enòleg Xavier Solano inclourà el toc del maridatge adequat.

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera
Del dia 17 al dia 22 de maig. Setmana de portes obertes al Museu Monogràfic del Puig des Molins.
Dia 18 de maig, a les 10.30 h. Visita guiada al Museu Monogràfic del Puig des Molins a càrrec de Carmen Mezquida. Inscripcions: 636 38 57 77.
Dia 18 de maig, a les 20 h. Inauguració de l’exposició "Arturo Pérez-Cabrero i la capella del Salvador". Sala d’exposicions temporals del Museu Monogràfic del Puig des Molins.

Museu de Mallorca
Del dia 2 al dia 31 de maig. Programa de visites per als nous públics: "El Museu, espai de relació per a la nova societat". Adreçat a persones que no són usuàries habituals dels museus.
Dia 13 de maig, de 9 h a 18 h. Excursió: "Com mai abans: Artà".
Dia 13 de maig, a les 11 h. La peça del mes: "Irene, l’eterna migrant", a càrrec de Marina Frau Maestre. Sobre l’obra Irene Beran, esposa del pintor (1923), de Bruno Beran.
Dia 18 de maig, a les 19 h. Inauguració de la instal·lació "Deposició secundària", de Tina Garau, amb l’objectiu de reflexionar sobre la mort, la memòria, la identitat i l’anonimat, els fons ocults del Museu, etc.
Dia 18 de maig, a les 20 h. La Festa del Museu, organitzada conjuntament amb l’Associació d’Amics del Museu de Mallorca.
Dia 20 de maig, a les 11 h. Taller familiar: "Vells contes, noves titelles", a càrrec de Marina Frau Maestre. Narració de contes del món a partir dels quals els infants confeccionaran titelles dels personatges.
Dia 21 de maig, a les 12 h. Concert de la Simfònica en Petit, amb José Miralles, Javier Arnal, Gina Nicola, Paula Marquès, Sonia Krashnova, Dimitry Struchkov i Martín Greg.