8 maig 2017 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Els centres educatius de Balears amb alumnat amb cardiopaties més greus tenen desfibril·ladors NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els centres educatius de Balears amb alumnat amb cardiopaties més greus tenen desfibril·ladors

CaixaBank Balears ha donat 3 desfibril·ladors a centres educatius
\ El programa Alerta Escolar facilita atenció a alumnat amb patologies cròniques
\ Balears compta amb 28 escoles amb desfibril·ladors
\ Educació i Salut col·laboren per garantir una escola inclusiva per a tot l’alumnat

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i la consellera de Salut, Patrícia Gómez, han assistit avui, 8 de maig, a l'acte de lliurament d'un desfibril·lador al CEIP Sa Marina de Llucmajor per part de Xicu Costa director territorial de CaixaBank a Balears. També han assistit a l'acte, Jaume Ribas, director general d'Innovació i Comunitat Educativa, i Mercedes Escarrer, coordinadora d'Alerta Escolar.

La donació de tres desfibril·ladors per part de CaixaBank garanteix que tots els centres educatius de prioritat 1 (amb alumnat amb cardiopaties més greus) comptin amb desfibril·ladors. En el supòsit que els alumnes sofreixin una parada cardiorespiratòria és imprescindible l'ús d'un desfibril·lador semiautomàtic per a la seva reanimació.
 
Actualment a Balears hi ha 28 centres amb desfibril·ladors. Durant el present curs 2016-17 s’ha aconseguit que tots els centres de prioritat 1 tenguin desfibril·lador amb els tres aparells donats per part de CaixaBank.  
 
La dotació als centres de desfibril·ladors s’emmarca en el Programa Alerta Escolar Balear que és fruit de la col·laboració entre les conselleries de Salut i Educació i que està en marxa des de juny de 2014. El programa contribueix a l’objectiu d’aconseguir unes escoles inclusives que realment puguin acollir al màxim d’alumnat possible independentment de les seves circumstàncies personals.  Alerta Escolar permet facilitar l’atenció immediata i eficient als alumnes escolaritzats que tenen una patologia crònica que pot donar lloc a una urgència vital a través de la formació sanitària adient en matèria de primers auxilis, per al cas d’emergència per a professorat que atén alumnes amb les patologies cròniques següents: asma greu, al·lèrgies amb risc d’anafilaxi, epilèpsia/crisi convulsiva, cardiopaties congènites amb risc de mort sobtada i diabetis/hipoglucèmia. El professorat rep formació que permet atendre aquest alumnat mentre arriba el 061.
 
Alerta Escolar s’aplica als centres educatius autoritzats a impartir ensenyaments d’educació infantil, primària, secundària obligatòria, secundària postobligatòria i educació especial, siguin de centres públics, privats-concertats i privats. Actualment formen part del programa Alerta Escolar 738 infants, 56 d’ells amb cardiopaties.