LOGO CAIB
4 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Serveis Socials i ALAS col·laboren en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat afectades pel VIH/SIDA NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Serveis Socials i ALAS col·laboren en l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat afectades pel VIH/SIDA

Tant la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, com els responsables de l’Associació de Lluita Antisida de les Illes Balears (ALAS) coincideixen a valorar positivament el servei experimental d’atenció social a persones afectades pel VIH/SIDA que s’inicià a finals de l’any 2016.
 
Es tracta d’un servei finançat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació que ofereix atenció a les persones en situació de vulnerabilitat social afectades pel virus de la sida, com ara persones amb discapacitat, persones amb diagnòstic de salut mental o persones que pateixen situacions de discriminació. Aquest servei que ofereix ALAS els aporta una intervenció específica per facilitar-los la integració social, ja que un percentatge significatiu de persones afectades pel VIH presenta problemàtiques socials que, si bé poden ser fruit de la contracció de la malaltia, també poden existir d’abans de l’afectació. De fet, a la vulnerabilitat que suposa presentar una discapacitat física, psíquica o sensorial, o ser diagnosticat de malaltia mental, s’afegeix l’estigmatització social que implica la infecció per una malaltia com el VIH/SIDA.
 
En la reunió mantinguda entre la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el president d’ALAS Balears, Joan Lluís Llull, ambdues parts han mostrat interès per continuar col·laborant per oferir aquest servei.