20 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela i el batle de Calvià presenten Joves Qualificats i el Programa 30 del SOIB, que permeten a l'Ajuntament contractar 45 persones NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela i el batle de Calvià presenten Joves Qualificats i el Programa 30 del SOIB, que permeten a l'Ajuntament contractar 45 persones

Amb aquests programes ja són 4 els projectes que s'executen a Calvià a través del SOIB, i que suposen una inversió d'1,2 milions d’euros i 81 beneficiaris
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, juntament amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha presentat aquest dilluns Joves Qualificats i el Programa 30 del SOIB, que han permès a l'Ajuntament la contractació de 45 persones al municipi. Aquests projectes suposen una inversió pública de gairebé 730.000 euros.

Els dos nous programes del SOIB a Calvià se sumen a altres que ja s'han executat en el municipi: el programa Visibles, destinat a aturats de llarga durada, i Formació Dual, dirigit a persones aturades de 30 anys o més. En total, amb aquests 4 programes el SOIB ha dut a terme una inversió d'1,2 milions d'euros, que han beneficiat 81 persones.

Negueruela ha explicat que, a través del programa Joves Qualificats el municipi de Calvià ha pogut contractar 19 persones, per mitjà d'una convocatòria del SOIB que compta amb una dotació pressupostària de 360.000 euros, cofinançats pel Fons Social Europeu. En el cas del Programa 30, els beneficiaris ascendeixen a 26 i la inversió és de 366.000 euros.

Amb el programa Joves Qualificats l'Ajuntament de Calvià ofereix una oportunitat a joves menors de 29 anys amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o amb poca experiència prèvia en la seva corresponent formació, per executar obres i serveis d'interès general i social.

Les persones beneficiàries d’aquest Programa posseeixen titulacions en Economia, Publicitat, Sociologia, Ciències Físiques i Esports, Enginyeria Forestal i del Medi Natural, Educació Social, Desenvolupament de pàgines web, Il·luminació, Captació i tractament d'imatge, Bilogía, Enginyeria Civil en Transports i Serveis Urbans, Enginyeria de Camins, Dret, Psicologia, Teràpia Ocupacional, Infermeria o Animació Sociocultural.

D'altra banda, el Programa 30, dirigit a persones aturades de més de 30 anys, dotat amb 366.000 euros, permetrà al municipi contractar 26 persones i, d'aquesta manera, desenvolupar els projectes es Colomer, de manteniment dels jardins de la finca pública Galatzó, i es Bosquets de ses Cases, per a la millora de la zona entre es Comellar de sa Pedrera, el Puig del Senyor i ses Sínies. Aquest programa de formació dual, en la modalitat de formació en alternança, la qual combina formació teòrica i experiència pràctica, està cofinançat amb Fons de Conferència Sectorial

Joves Qualificats a totes les Illes

313 joves menors de 30 anys i amb un nivell d’estudis superiors participen a partir d’avui en els diferents projectes que desenvolupen els ajuntaments i consells insulars de les Illes que han participat en el programa Joves Qualificats, que impulsa el SOIB Jove i Garantia Juvenil, i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. L’import d’aquest programa ha estat de més de 6,3 milions d’euros.

Joves Qualificats és un programa que SOIB Jove ha posat en funcionament per primera vegada, perquè ajuntaments i consells insulars contractin joves desocupats, fins a 29 anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de Formació Professional, i puguin tenir així una primera experiència professional per ocupar un lloc de feina en l’àmbit dels seus estudis, mentre perceben un salari. D’aquesta manera, es possibilita una primera experiència laboral en la matèria en què aquests joves s’han format, millorant així les oportunitats d’ocupació futures. La durada dels contractes és de 9 mesos.