4 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Vint-i-quatre exemplars d'Àguila de Bonelli volen per Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Vint-i-quatre exemplars d'Àguila de Bonelli volen per Mallorca


\ El dia de l’àguila té la finalitat de donar a conèixer l'Àguila coabarrada o Àguila de Bonelli
\ Des del 2013 està en marxa el projecte LIFE Bonelli, que té com a objectiu recuperar aquesta espècie a les Balears
 
Al llarg del matí d’avui, Raixa ha acollit tot un seguit d’activitats organitzades sota el nom del Dia de l’Àguila. Un programa emmarcat dins el projecte LIFE Bonelli, el projecte de recuperació d'una espècie amenaçada, l'àguila coabarrada o Àguila de Bonelli, a nivell estatal. A Balears aquest projecte el desenvolupen el Consorci per a la recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) i la Fundació Natura Parc, a part dels vuit socis del projecte que participen a Espanya i França.
 
Aquest any, 2017, és el darrer any d'execució d'aquest projecte (2013-2017), del que s'han assolit uns resultats molt bons, actualment volen 24 exemplars a Mallorca d'aquesta espècie, alguns del quals ja són nascuts a la natura mallorquina. Enguany ja hi ha cinc parelles reproductores formades i es segueix treballant intensament durant el projecte en la correcció de factors negatius que els afecten com són les electrocucions.
 
El Dia de l’Àguila s’ha organitzat amb la finalitat de donar a conèixer aquesta espècie i el desenvolupament del projecte, i en el que s'ha aprofitat per entregar diplomes de col·laboradors entre entitats i particulars que s'han involucrat o han donat el seu suport. Els encarregats de fer entrega dels diplomes han estat el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, acompanyat per Josep Manchado, director insular de Medi Ambient del Consell Insular. Els reconeguts han estat;  Club Mallorquín de Cetrería, l’Associació de Falconeria de les Balears, Parc Natural de Sa Dragonera, Finca Son Moragues (Valldemossa), Finca Santiani (Campanet), Finca Sa Bastida (Porreres), Finca S'Alqueria (Andratx), Ajuntament Valldemossa i a Mateu Moll Barceló un pagès que va rescatar a na Cullera un exemplar recuperat. Miquel Mir, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha volgut explicar la importància d'aquest projecte remarcant que, "la recuperació d’una espècie extingida és un projecte en positiu ja que incrementa el valor local de les comunitats biològiques”.

En el mateix acte s'han anomenat uns padrins del projecte per la importància de les seves entitats en la conservació, en aquest cas han estat la Cooperativa Pagesa de Pollença i la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller.
Els directors insulars han volgut fer un agraïment especial també a tots els col·laboradors que han donat suport a aquest projecte que finalitza formalment que no tècnicament aquest any, com els Agents de la Guardia Civil, Agents de Medi Ambient, el departament de caça del Consell de Mallorca i Agents de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT).