LOGO CAIB
Contingut
24 febrer 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

DIA DE LES ILLES BALEARS La Conselleria de Salut promou la vida activa, el consum responsable, la prevenció i la formació el Dia de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

DIA DE LES ILLES BALEARS La Conselleria de Salut promou la vida activa, el consum responsable, la prevenció i la formació el Dia de les Illes Balears

Més de cent persones participen en la Ruta Saludable que tendrà com a punt de trobada Dalt Murada
L’Estratègia d’alimentació saludable i vida activa de la Conselleria de Salut promou hàbits saludables per al bon manteniment de la salut i la prevenció de les malalties cròniques. En aquest sentit, dilluns vinent, 27 de febrer, a les 10 h, emmarcat el Dia de les Illes Balears, més de cent persones participaran en la Ruta Saludable que han organitzat la Direcció General de Salut Pública, el Servei de Salut i el PACAP (Programa d’Activitats Comunitàries en Atenció Primària). Tendrà dos punts de partida: el Parc de sa Faixina i la plaça de la Porta del Camp. Des d’aquests llocs caminaran fins al Parc de la Mar (Dalt Murada) on faran exercicis per caminar després tots plegats fins a la caseta de la Conselleria de Salut instal·lada en el Passeig de Sagrera.

L’objectiu és impulsar l’activitat física com a hàbit saludable, mitjançant les caminades en l’entorn més proper dels habitants de les Illes Balears.
Les Rutes Saludables es desenvolupen a través de la participació de la comunitat i en funció de la demanda, és a dir, el valor és que estan creades des del consens i la proximitat de les persones que en un futur hi caminaran.

Els centres de salut són els veritables impulsors. Els professionals sanitaris de cada centre de salut, molt involucrats en aquest projecte, són els encarregats de fer la valoració d’aquest hàbits entre els pacients i prescriure activitat física a cada usuari, a través de la dinamització i l’acompanyament dels grups de caminants que ells mateixos han creat amb un objectiu doble: la promoció de la salut física i la psicològica ja que, a més dels beneficis per a la reducció de pes, s’ha vist que milloren les relacions humanes i l’estat psicosocial de les persones.

A Mallorca hi ha 37 rutes:
Escola Graduada, Son Rutlán, Son Gotleu, Valldargent, Son Serra–la Vileta, Santa Catalina, Esporles, Emili Darder, Pere Garau, Coll d’en Rebassa, Pollença, s’Escorxador, Can Pastilla, Arquitecte Bennàssar, Sant Agustí, Santa Maria del Camí, Son Sardina, Son Pisà, Camp Redó, es Rafal Nou, Inca, Alcúdia, Port d’Alcúdia, sa Pobla, Trencadors, Cala d’Or, Muro, Felanitx, Sóller, Casa del Mar, Lloseta, Son Cladera, sa Indioteria, Son Ferriol, Son Ferrer-Palmanova, Algaida i Son Servera.

A Menorca n’hi ha 3 en els centres de salut Verge del Toro, Dalt Sant Joan i Canal Salat.

A Eivissa hi ha 1 ruta saludable en el Centre de Salut Vila.
 
Així mateix, amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria de Salut tendrà un expositor institucional que dedicarà cada jornada a una temàtica diferents:  

-Dissabte, dia 25, al matí, la Direcció General de Consum presentarà el taller “Mira, Mira!”, en el qual exposarà juguetes i articles perillosos retirats del mercat a partir d’alertes notificades per aquest departament. A més, en Justo i na Clara, les mascotes del concurs educatiu Consumópolis, informaran de l’edició 2017 i es faran fotos amb les persones que se’ls acostin.
Dissabte horabaixa, el 061 farà un taller de reanimació. Al vespre, a la plaça del Born, una taula informativa de la campanya #NoSiguisAse informarà els joves sobre la prevenció del consum d’alcohol. 

-Diumenge, dia 26, al matí, investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) faran avaluacions de l’estat físic i recomanacions personalitzades per a un estil de vida mediterrani. També oferiran la visió de teixits a través del microscopi.
Diumenge horabaixa es podrà visitar una mostra de productes artesans creats pels pacients de l’Hospital Psiquiàtric.

-Dilluns, dia 27, els responsables de la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments de les Illes Balears informaran sobre la donació d’òrgans, de teixits i de medul·la òssia.
El capvespre, els tècnics de Salut Pública oferiran informació sobre el cribratge de càncer de mama i còlon, i explicaran el Codi europeu contra el càncer.

-Dimarts, dia 28, al matí, el Servei de Farmacovigilància informarà sobre com s’han de notificar reaccions adverses als medicaments i el risc de comprar medicaments per Internet.
L’horabaixa, els responsables de l’IdISBa faran un taller de funció pulmonar.

-Dimecres, dia 1, Dia de les Illes Balears, al llarg de tot el dia els tècnics de Salut Pública i del Servei de Salut oferiran informació sobre alimentació saludable i vida activa, prevenció i tractament del tabaquisme i l’alcohol (es faran cooximetries i espirometries), i el bon ús dels serveis sanitaris.
 
El dimarts 28 febrer i el dimecres 1 de març el Bus del Banc de Sang serà en el passeig de Sagrera per a les persones que vulguin donar sang.
A l’entrada de l’Hospital Mateu Orfila de Menorca, des del 28 de febrer fins al 16 de març, romandrà l’exposició “Les platges de Menorca des d’un altre punt de vista”, organitzada pel Consell Insular de Menorca.