9 gener 2017 | <9ªL>Conselleria de Transparència, Cultura i Esports

La producció britànica The Night Manager, rodada a Mallorca, guanya 3 Globus d'Or NNota Informativa

La producció britànica The Night Manager, rodada a Mallorca, guanya 3 Globus d'Or

La Illes Balears Film Commission va donar suport en la tramitació de permisos per dur a terme el rodatge a l'illa
The Night Manager, la minisèrie de BBC protagonitzada per Hugh Laurie (House) i Tom Hiddleston (The Avengers) ha estat premiada amb tres Globus d'Or a 74ena edició de la gala dels que són considerats l'avantsala dels Oscar. En concret, els premis han recaigut en els actors Tom Hiddleston, com a actor principal a una sèrie o pel·lícula per televisió, a Hugh Laurie, com a actor secundari, i a Olivia Colman, com a actriu secundària.

La minisèrie es va rodar durant aproximadament dues setmanes a diverses localitzacions de Mallorca durant el mes de juny del 2015. Algunes de les localitzacions que es van escollir van ser el centre de Palma, com la plaça Drassanes, el carrer Conqueridors o el Palau March, entre altres ubicacions de la ciutat. Altres indrets van ser Cala Deià o La Fortalesa. Cal subratllar que algunes de les localitzacions escollides simulaven ser Istanbul (Turquia); però unes altres com La Fortalesa i Cala Deià s'anunciaven en la mateixa ficció com Mallorca, fet que afavoreix la promoció i la visibilitat del territori.

La producció va comptar amb el suport de la Illes Balears Film Commission, que va ajudar en la informació i la tramitació en algunes autoritzacions pel rodatge.

La producció també va comptar amb la logística de la productora de service Palma Pictures, que va mobilitzar a un equip de més de 75 professionals destacant en primer pla la professionalitat dels tècnics del sector audiovisual de les Illes Balears.

The Night Manager és una adaptació de la novel·la de John Le Carre publicada en 1993 (coneguda a Espanya com L'Infiltrat) i està dirigida per la guanyadora d'un oscar, Suzanne Bier. La minisèrie, a més dels actors anteriorment esmentats compta en el seu càsting amb presència espanyola com Marta Torné i Antonio de la Torre i altres actors de renom internacional com Tom Hollander o Elizabeth Debicki.