19 desembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

La gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca destaca la important reducció de les llistes d’espera del centre en el marc de la Comissió de Participació Ciutadana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
El centre ha reduït un 73,5 % el nombre de pacients pendents d’una consulta amb l’especialista en el darrer any

La gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca destaca la important reducció de les llistes d’espera del centre en el marc de la Comissió de Participació Ciutadana

També s’ha presentat el projecte KRONOS, centrat en l’abordatge de l’atenció del pacient crònic complex
L’equip directiu de l’Hospital Comarcal d’Inca —encapçalat per la gerent, Soledad Gallardo— s’ha reunit avui dematí amb batles i regidors dels municipis de l’àrea d’influència del centre en el marc de la Comissió de Participació Ciutadana. L’objectiu d’aquesta trobada, que té lloc un cop l’any, és fer balanç de l’activitat assistencial i presentar els projectes. Hi han assistit representants dels ajuntaments de Búger, Lloret, Lloseta, Llubí, Mancor, Maria de la Salut, Muro, sa Pobla, Pollença i Sineu. No han pogut ser-hi presents els representants d’Inca, Costitx, Alcúdia. Campanet i Escorca.
Durant la intervenció, la gerent de l’Hospital ha destacat la importància d’aquest òrgan de participació, ja que “permet escoltar les necessitats dels pobles per tal de millorar l’atenció als ciutadans, mitjançant el diàleg i la participació”.

La gerent ha fet una menció especial a la important reducció de les llistes d’espera de l’Hospital registrades en el darrer any. Aquesta reducció “ha estat possible gràcies a l’esforç i a la implicació de tots els professionals del centre”. Pel que fa a la llista d’espera de consultes amb l’especialista, en el darrer any ha davallat un 73,5 %, ja que ha passat de les 9.045 de 2015 a les 2.394 de final d’enguany. I el temps d’espera també s’ha reduït considerablement, ja que ha passat dels 121 dies de 2015 als 21 dies actuals. És a dir, la demora ha davallat 100 dies en només un any.
Pel que fa a la llista d’espera quirúrgica, l’Hospital ha aconseguit que cap pacient esperi més de 180 dies per operar-se. El temps d’espera per operar-se també s’ha reduït, ja que ha passat dels 85 dies de final de l’any passat als 59,4 dies actuals.
 
Aquesta davallada de les llistes d’espera ha estat possible gràcies a l’increment de l’activitat assistencial del centre, ja ha augmentat un 16,4 % el nombre de consultes externes i un 9,3 % el d’intervencions quirúrgiques.

A banda de retre comptes sobre l’activitat assistencial del centre durant el darrer any, la gerent de l’Hospital ha presentat els projectes del centre: continuar treballant de valent per reduir les llistes d’espera, impulsar el projecte KRONOS per a l’abordatge del pacient crònic complex —emmarcat en l’Estratègia de la cronicitat impulsada pel Servei de Salut— i reforçar la col·laboració amb els centres d’atenció primària.

L’Hospital Comarcal d’Inca té assignades 122.000 targetes sanitàries individuals, disposa de 165 llits d’hospitalització, 50 consultes, 6 sales d’operacions i 4 llits de crítics.