2 desembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

La consellera de Salut clou a Eivissa les I Jornades d’Atenció Domiciliària a la Cronicitat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

La consellera de Salut clou a Eivissa les I Jornades d’Atenció Domiciliària a la Cronicitat

Patricia Gómez ha destacat que l’atenció a la cronicitat és un dels tres pilars fonamentals de la seva conselleria
Aproximadament cent cinquanta professionals de l’atenció primària s’han reunit avui a la sala d’actes de l’Hospital Can Misses en una trobada organitzada per la Direcció d’Atenció Primària per establir les bases del Pla estratègic d’atenció a la cronicitat del Servei de Salut a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha clos les Jornades, ha destacat la importància de la trobada perquè tracta sobre l’atenció a la cronicitat, un dels tres pilars fonamentals de la Conselleria de Salut, juntament amb l’atenció a la salut mental i l’atenció primària. La consellera ha valorat que l’atenció a la cronicitat “és una oportunitat per adaptar-se a les noves necessitats d’una població amb una esperança de vida cada vegada més gran, per oferir serveis més qualificats i alhora garantir la sostenibilitat del sistema amb una gestió més adequada dels recursos”.
 
Ha afirmat també que l’estratègia per a l’atenció a la cronicitat requereix innovacions tecnològiques per identificar els pacients, modificar els circuits assistencials actuals, adequar i invertir en infraestructures, i millorar la coordinació dels professionals de l’atenció primària, de l’atenció hospitalària i d’urgències per poder oferir una atenció integral i multidisciplinària a aquest perfil de pacient.
 
La consellera ha ressaltat el paper dels professionals de l’atenció primària com a referents dels pacients en el nou model d’atenció a la cronicitat i ha afegit que un dels objectius principals d’aquest projecte és facilitar que els malalts crònics puguin ser atesos a ca seva tant de temps com sigui possible.
 
Angélica Miguélez, subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents, ha parlat de l’estratègia del pacient crònic complex i crònic avançat. Per la seva part, Yolanda Muñoz, infermera gestora de casos, ha explicat aspectes relacionats amb les cures a domicili.