7 novembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La conselleria de Treball, Comerç i Indústria i Fundación Telefónica formaran en competències digitals a 25 joves desocupats de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La conselleria de Treball, Comerç i Indústria i Fundación Telefónica formaran en competències digitals a 25 joves desocupats de les Illes Balears

 
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Torrens; el director autonòmic a Balears de Telefónica, Aitor Ortega; i el director de Relacions Institucionals de Fundación Telefónica, Joan Cruz, presenten una iniciativa conjunta per col·laborar en el desenvolupament d’accions formatives en competències professionals en tecnologia i serveis digitals. La iniciativa està destinada a joves d’entre 18 i 35 anys que es trobin a l’atur, amb o sense coneixements tecnològics previs.

Aquesta línia d’actuació, de caràcter gratuït, permetrà a 25 alumnes de les Illes Balears formar-se en “Desenvolupament web amb Java”, una de les tecnologies digitals amb més demanda al sector empresarial de la Comunitat.  L’ oferta formativa, de 4 mesos de duració, té com a finalitat millorar l’ocupabilitat dels joves. En aquest sentit, Joan Cruz ha indicat que els resultats són molts positius amb una taxa d’inserció laboral elevada.

El conseller Negueruela ha destacat la importància de la formació en les polítiques d’ocupació realitzades a través del SOIB ja que és fonamental per accedir a feines de qualitat. Negueruela ha posat en valor l’aportació de Fundación Telefónica, i ha recordat que la col·laboració público-privada és essencial en matèria formativa, perquè són les empreses qui coneixen les noves necessitats del mercat. El conseller ha agraït que la Conselleria d’Educació i Universitat cedeixi les instal·lacions del Centre de Professorat de Palma (CEP) per realitzar la formació dels joves.

Aquest acord, en el marc de Empleo Digital, s’està desenvolupant a través del programa de Empleabilidad Joven “Todos Incluidos” que porta a terme Fundación Telefónica i que pretén posar en contacte els joves amb les empreses tecnològiques mitjançant la formació en matèries relacionades amb els perfils tecnològics més sol·licitats.

En aquest context, les empreses desenvoluparan un paper molt actiu en la preparació dels alumnes, ja que els aportaran experiència i perspectiva del sector. Al final del curs, els alumnes col·laboraran amb una empresa elaborant un projecte sobre una necessitat real. D’aquesta manera, el projecte és dinàmic i pot evolucionar en funció de les noves necessitats detectades al mercat laboral.

El pla d’estudis inclou formació teòrico-pràctica sobre tecnologies i metodologies de programació utilitzades per la indústria i validades per empreses col·laboradores, així com formació destinada a millorar les seves oportunitats d’ocupació, com per exemple, recursos per realitzar una entrevista de feina de manera efectiva o com crear una marca personal.  

El termini per poder accedir al curs s’obre avui fins el 14 de novembre i els joves que estiguin interessats s’han de registrar a la plataforma de formació d’Empleo Digital o realitzar la inscripció a través dels Serveis Centrals del SOIB del Polígon Son Castelló. Posteriorment, hi haurà la selecció dels candidats que començaran l’itinerari formatiu el 28 de novembre d’aquest any a les instal·lacions del CEP de Palma (c/ Gregori Marañón, s/n).