23 d’agost 2016 | <9ªL> Presidenta

La presidenta del Govern manifesta la necessitat d’integrar les associacions d’estudiants per “millorar l’educació” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta del Govern manifesta la necessitat d’integrar les associacions d’estudiants per “millorar l’educació”

Francina Armengol ha clausurat la XII Escola d’Estiu de la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha clausurat avui la XII Escola d’Estiu de la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants (CANAE), que ha tengut lloc a l’alberg juvenil La Victòria d’Alcúdia.
“L’educació —ha explicat la presidenta— és una de les prioritats en la gestió de l’Executiu, que necessita també de la veu dels joves per enriquir el debat des de les associacions i moviments estudiantils, detectant els problemes i contribuint a proposar les solucions”.
En aquest sentit, el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha expressat la seva voluntat d’integrar els joves a les diferents meses de debat per tal de garantir-ne la participació en el procés de presa de decisions.
Armengol ha volgut recordar la seva participació en una organització juvenil, durant la seva formació acadèmica, per la possibilitat que aquests organismes ofereixen “de dialogar per millorar l’educació. El treball en equip, l’apoderament i el lideratge juvenil” —ha continuat— són algunes de les principals virtuts que es promocionen mitjançant “l’associacionisme, per aconseguir objectius de manera conjunta”.
La presidenta ha tancat l’acte ressaltant “el compromís dels joves que han decidit participar a l’escola d’estiu per millorar les seves competències i adquirir valors que contribuiran a fomentar el diàleg”, com a principal eix de funcionament en l’àmbit associacionista.
També han assistit a la clausura del curs el batle d'Alcúdia, Antoni Mir; el president de CANAE, Carles López; la presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya, Julia Chica, i el director general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Ángel de Miguel Casas.