LOGO CAIB
Contingut
6 juny 2016| <9ªL> Conselleria de Salut

Vint-i-vuit estudiants de medicina dels Estats Units fan una estada formativa a l’Hospital Comarcal d’Inca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Aquesta estada és possible gràcies al Projecte Atlantis

Vint-i-vuit estudiants de medicina dels Estats Units fan una estada formativa a l’Hospital Comarcal d’Inca

Avui s’hi han incorporat els vuit primers, que durant tres setmanes acompanyaran els facultatius que tenen de referència
Durant aquest estiu, un total de vint-i-vuit estudiants de medicina dels Estats Units completaran una estada formativa a l’Hospital Comarcal d’Inca gràcies al Projecte Atlantis. Es tracta d’un programa de pràctiques d’observació que té per objectiu facilitar i enfortir vincles entre els futurs metges i investigadors dels Estats Units i els hospitals on es desenvolupa el programa i els seus professionals.
 
El director mèdic de l’Hospital Comarcal d’Inca, Onofre Pons, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als vuit primers residents, que durant un període de tres setmanes tendran l’oportunitat de conèixer la feina dels professionals sanitaris del centre. A cadascun dels estudiants li han assignat un facultatiu de referència, però rodaran pels serveis d’Anestesiologia, de Cirurgia General i Digestiva, de Cirurgia Ortoprotètica i Traumatologia, de Dermatologia, de Digestiu, de Farmàcia, de Ginecologia i Obstetrícia, de Medicina Intensiva, de Medicina Interna, de Nefrologia, de Neurologia, d’Oftalmologia, de Pneumologia, de Psiquiatria, de Radiodiagnòstic, de Rehabilitació, de Reumatologia i d’Urgències, amb l’objectiu de conèixer com es treballa en l’àmbit hospitalari i en què consisteix la feina del personal sanitari. Durant l’estada no podran fer cap activitat sanitària, ja que just hi participaran com a observadors, atès que la legislació nord-americana els prohibeix tractar els pacients durant la formació acadèmica. Com a contrapartida, els estudiants oferiran classes de conversa en anglès als professionals de l’Hospital i tasques de traducció d’articles i tot.
 
La Gerència de l’Hospital Comarcal d’Inca, la Comissió de Docència i els caps de servei que tutelaran els estudiants els han animat a aprofitar aquest període formatiu i a conèixer com funciona un sistema sanitari diferent al del seu país.