LOGO CAIB
Contingut
30 maig 2016| <9ªL> Conselleria de Salut

129 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

129 residents comencen la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà 40; l’Hospital Son Llàtzer, 19; l’Hospital de Manacor, 1, i l’Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i Atenció Primària
La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, ha donat avui la benvinguda als 129 residents que comencen la formació especialitzada en els hospitals públics i en els centres sanitaris d’Atenció Primària de les Illes Balears en un acte que ha tengut lloc a l’Hospital Son Llàtzer.
 
La consellera ha manifestat que promoure la formació dels professionals “és el motor del sistema de salut”. Gómez ha anunciat que en aquests moments s’està enllestint el nou decret autonòmic de formació especialitzada “amb el qual pretenem donar rellevància a la figura del tutor de residents, al cap d’estudis i a tots els que intervenen en la formació”. El decret servirà també per reforçar el Pla Transversal de Formació de Residents amb l’objectiu de garantir que durant el període de residència s’adquireix la màxima formació possible.
 
Entre els 129 residents hi ha 99 professionals de medicina, 21 professionals d’infermeria, 2 de psicologia, 4 de farmàcia, 1 de química i 2 de biologia. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada.
 
Distribuïts per illes, 116 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 8 a Eivissa i 5 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 40; l’Hospital Son Llàtzer, 19; l’Hospital de Manacor, 1, i l’Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i Atenció Primària.
 
Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos.
 
Els residents es formaran en les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses, d’Atenció Familiar i Comunitària, de Salut Mental, de Comares, de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca i de Medicina Familiar i Comunitària d’Eivissa.