3 maig 2016 | <9ªL>Conselleria de Transparència, Cultura i Esports

L’IEB organitza unes jornades de formació per al sector de les arts escèniques NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IEB organitza unes jornades de formació per al sector de les arts escèniques

En el marc del programa de formació en gestió cultural que abasta totes les disciplines, l’Institut d’Estudis Baleàrics organitza dues activitats de formació per als propers 11, 12 i 13 de maig. L’objectiu és oferir eines als professionals de les arts escèniques per fer créixer els seus projectes més enllà de les Illes i accedir a nous mercats.

Els dies 11 i 12 de maig s’oferirà un taller d'internacionalització amb Toni González; aquesta activitat eminentment pràctica, presentarà el mètode "Rutes d'internacionalització" i oferirà un esquema per a una auditoria i un pla d'internacionalització per a artistes, companyies i empreses de les arts escèniques.

"Rutes d'internacionalització" és un model d'auditoria, anàlisi i planificació dels processos d'internacionalització de les arts en viu. S'hi recullen totes les fases i processos que una empresa, organització o professional de les arts escèniques ha de completar per iniciar amb èxit el seu propi camí internacional.

Toni González és consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional; treballa també amb el nom "Escena Internacional Bcn". Dissenya, organitza i assessora projectes culturals internacionals en l'àmbit de les arts escèniques i la internacionalització. Té 25 anys d'experiència en la programació i organització d'esdeveniments artístics i culturals.

En col·laboració amb l'AAAPIB, el dia 13 s’organitzarà una sessió sobre estratègies de distribució i interacció amb audiències en arts escèniques amb Lluís Bonet. Un dels grans reptes del sector de les arts escèniques és la distribució i exhibició de la producció, en particular quan la dimensió del mercat és relativament petita i queda aïllada territorialment. Per això, cal analitzar les claus de la distribució a les diverses escales territorials i de les estratègies de les companyies, els teatres i els diferents mediadors d’aquests mercats. L’altre repte consisteix en arribar a l’audiència. Avui, aquesta és més heterogènia i exigent, però alhora pot implicar-se més si sabem captar-la adequadament.

Lluís Bonet és el director del Programa de Gestió Cultural i professor d'economia de la Universitat de Barcelona. Expert en l’anàlisi del sector cultural, ha estat Investigador invitat del Massachusetts Institute of Technology i de la Universitat de Montpeller, i ha donat conferències en més d’una quarantena de països diferents. Ha estat president de la xarxa europea ENCATC i del Jurat del Premi de recerca en política cultural de la Fundació Europea de la Cultura. Actualment forma part dels projectes europeus Be SpectATIVe! i EULAC Focus.

Les dues activitats, de caràcter gratuït, es duran a terme al CAC Ses Voltes de Palma; el taller d'internacionalització tendrà lloc el dimecres 11 en horari de matí i tarda (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i el dijous 12 al matí (de 10 a 14 h). La sessió sobre distribució es farà el divendres 13 de 9.30 a 14.30 h. Per inscriure’s a les jornades s’ha d’enviar un correu electrònic a nribas@iebalearics.