14 d’abril 2016 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Avança la tramitació per a l’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera NNota Informativa

Avança la tramitació per a l’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera

La directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, s’ha reunit amb Basílio Rada, director de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN), dependent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), amb l’objectiu de traçar un full de ruta per a l’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.
 
Atès que l’ampliació és en aigües exteriors, es requereix en tot moment la implicació del Ministeri. En aquest sentit, s’ha decidit que el mecanisme per tirar endavant el projecte sigui una llei, ja que la superfície que es proposa ampliar és gairebé deu vegades més gran que el Parc actual.
 
OAPN valora positivament la proposta, sempre que es fixin mecanismes de coordinació, com una comissió mixta amb el Govern de les Illes Balears, en què es tractin els aspectes relacionats amb la gestió. Precisament en aquest aspecte s’ha constatat la necessitat de desenvolupar el control telemàtic del Parc. Actualment hi ha tecnologia disponible suficient per gestionar-lo amb mitjans remots.
 
Aquesta és una nova passa cap a l’ampliació del Parc després que el Consell de Govern ho requerís a l’Estat i que la Conselleria iniciàs una ronda de contactes amb les confraries de pescadors i la resta d’afectats per la futura mesura per arribar-hi amb el major consens possible. El primer que cal fer ara, és convocar una comissió per treballar la proposta i dur-la endavant.