26 febrer 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

DIA DE LES ILLES BALEARS 2016: Salut centrarà les seves activitats del Dia de les Illes Balears a promoure la vida activa, la dieta mediterrània i el consum responsable NNota Informativa

DIA DE LES ILLES BALEARS 2016: Salut centrarà les seves activitats del Dia de les Illes Balears a promoure la vida activa, la dieta mediterrània i el consum responsable

Mig centenar de caminants recorreran una ‘Ruta Saludable’ especial, que conclourà amb un berenar al peu de Sa Llotja
Mig centenar de persones que habitualment participen en les Rutes Saludables dels centres de salut de Santa Catalina i Valldargent faran dilluns dia 29 de febrer una ruta especial per celebrar el Dia de les Illes Balears. La iniciativa té per objecte donar visibilitat a un projecte que ja suma una vintena de rutes i més de 2.000 usuaris en totes les illes i que té per finalitat la promoció de la salut i dels hàbits saludables.

Els caminants partiran dels seus centres de salut respectius acompanyats pels seus fisioterapeutes i infermers habituals i arribaran fins a Sa Llotja, on els rebran la consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública, María Ramos, i on prendran un berenar saludable consistent en fruita, iogurt, fruita seca i pa amb tomàtiga i formatge fresc. Gómez i Ramos oferiran les darreres novetats sobre aquest projecte.

Així mateix, amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria de Salut tendrà un expositor institucional que dedicarà cada jornada a una temàtica diferent:

-Dissabte, dia 27, al matí, la Direcció General de Consum durà a terme una mostra de juguetes i articles perillosos retirats del mercat a partir d’alertes notificades per aquest departament. Inspectors de consum informaran els visitants dels riscs d’aquests productes.

Dissabte horabaixa el 061 realitzarà un taller de reanimació.

-Diumenge, dia 28, responsables de Salut Pública oferiran informació sobre el cribratge de càncer de mama i de còlon, drogodependències i també de VIH–sida. Així mateix, el Servei de Farmacovigilància informarà sobre com s’han de notificar les reaccions adverses als medicaments.

-Dilluns, dia 29, al matí, també a l’expositor de la Conselleria de Salut, investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) faran espirometries i proves de monòxid de carboni exhalat, i mesuraran l’edat del cor. A més, responsables de Salut Pública informaran sobre hàbits de vida saludable.
-L’horabaixa es faran mesuraments de l’edat del cor i dels pulmons i s’oferirà informació sobre hàbits saludables.

-Dimarts, dia 1, Dia de les Illes Balears, de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00, responsables de Predimed Plus, mesuraran l’alçada, el pes, el greix corporal i la tensió dels visitants que ho vulguin; faran tests d’alimentació, i oferiran recomanacions sobre nutrició. Al llarg de tot el dia, el departament de Salut Publica oferirà informació sobre la dieta mediterrània i el projecte “Segell Sabor del Mediterrani”, que promou l’alimentació saludable en els restaurants.

Jornades de portes obertes

Al marge de l’activitat en l’expositor del passeig de Sagrera, el Servei de Salut de les Illes Balears ha organitzat jornades de portes obertes a l’Hospital Can Misses i a l’Hospital de Formentera.

A Can Misses, dissabte dia 27 es faran tres visites guiades a les 10.00, les 11.00 i les 12.00 hores, amb una durada de 45 minuts. El dilluns 29 es faran dues visites, a les 16.00 i les 17.00 hores.

En el cas de l’Hospital de Formentera, dissabte dia 27 es faran dues visites guiades, a les 10.00 i les 11.00 hores. A partir de les 12.00, l’helicòpter del SAMU 061 serà a l’heliport de l’hospital perquè el pugui visitar tothom que vulgui.