23 febrer 2016 | <9ªL> Conselleria de Salut

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha enregistrat 58 alertes alimentàries el 2015, que han afectat 669 establiments NNota Informativa

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha enregistrat 58 alertes alimentàries el 2015, que han afectat 669 establiments

La Direcció General de Salut Pública i Participació, dependent de la Conselleria de Salut, ha enregistrat un total de 58 alertes alimentàries al llarg de l’any 2015, que han afectat un total de 669 establiments. Així ho posa de manifest la memòria d’activitat de 2015 del sistema de vigilància i alertes alimentàries. L’objectiu principal d’aquest sistema és que els aliments que hi ha en el mercat siguin segurs per als consumidors i que no presentin riscs per a la seva salut.

Del total d’alertes tramitades a les Illes Balears (58), 48 varen ser motivades per un risc greu i necessitaren una actuació ràpida i eficaç; 8 varen ser motivades quan el risc no era greu o no hi havia possibilitat de trobar l’aliment afectat en el canal de comercialització, i 2 per motius diversos.

Així mateix i pel que fa als establiments afectats, les notificacions varen implicar inicialment 167 establiments, 35 dels quals havien distribuït el producte a altres 502 establiments, per la qual cosa el resultat final d’establiments afectats durant l’any 2015 va ser de 669.

Quant al nombre de productes compromesos, les 58 notificacions han afectat 128 productes diferents. Per tipus d’aliment, les 58 notificacions provenen de:

 
Carn i derivats 5
Peix, crustacis i mol·luscs 5
Llet i derivats 2
Farines i derivats 5
Vegetals i derivats 3
Estimulants i vegetals en infusió 3
Condiments i espècies 12
Menjars preparats i aliments especials 12
Begudes no alcohòliques 3
Olis 3
Gelats 1
Materials en contacte amb aliments 4
Total 58
 
Més informació en la pàgina web: www.seguretatalimentaria.caib.es