12 gener 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

L’Ajuntament d’Inca presenta dos programes de Garantia Juvenil del SOIB per a joves que es desenvoluparà al municipi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Ajuntament d’Inca presenta dos programes de Garantia Juvenil del SOIB per a joves que es desenvoluparà al municipi

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui  juntament amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno, els dos programes d’ocupació del SOIB per a joves desocupats que es desenvoluparan al municipi enguany, i que beneficiaran 20 joves desocupats entre 16 i 29 anys.

El Pla de Garantia Juvenil a Inca es concreta en dos projectes mixtes d’ocupació i formació que tindran un any de durada. Els alumnes tindran un contracte de formació i alternaran la feina efectiva amb la formació en els Certificats de Professionalitat, segons el projecte que desenvolupin. Els cursos, que es posaran en marxa properament, es concreten, d’una banda amb un projecte mixt de formació en matèria administrativa i, d’altra banda, en un curs de fusteria.

El conseller ha destacat el compromís de la Conselleria i l’Ajuntament d’Inca amb un dels col·lectius que més han sofert la crisi econòmica com són els joves, i la importància del Pla de Garantia Juvenil per a millorar les oportunitats d’ocupabilitat d’aquest grup d’aturats.

En aquesta línia, Negueruela ha manifestat que des del SOIB es treballa en polítiques que afavoreixin la inserció laboral dels joves de les Illes, un grup que presenta especials dificultats a l’hora de trobar feina i que a vegades es veu agreujat per situacions d’abandonament escolar, i ha posat de relleu l’esforç que l’Ajuntament d’Inca ha realitzat per posar en marxa aquests dos projectes.