23 novembre 2015 | <9ªL> Presidenta

El Govern posa en marxa l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que es planteja com una vertadera eina per al canvi de model productiu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

El Govern posa en marxa l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que es planteja com una vertadera eina per al canvi de model productiu

La presidenta Francina Armengol presenta una iniciativa pionera a tot l’Estat, ja que integra la formació reglada i l’ocupacional en els centres públics
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat avui els principals trets de l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que es desenvoluparà durant l’any 2016 i que pretén arribar a més de 1.800 alumnes a tot el territori de la comunitat autònoma. La presidenta ha estat acompanyada pels consellers de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i d’Educació i Universitat, Martí March.
 
Aquesta iniciativa pionera en tot l’Estat preveu utilitzar la xarxa de centres públics (centres integrats, centres IES de Formació Professional i centres propis de la CAIB) per impartir formació reglada i formació professional per a l’ocupació, en un programa que, per primera vegada, centra esforços per contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses.
 
Durant la seva intervenció, la presidenta ha remarcat que “cal redissenyar l’oferta de coneixements laborals per convertir-la en una vertadera eina per al canvi de model productiu, que ha de contribuir a millorar la productivitat i competitivitat de les nostres empreses, i que aporti ocupació de més qualitat, que permeti recuperar joves que hagin deixat la formació i reconvertir a treballadors que vulguin millorar la seva qualificació”.
 
Per a Francina Armengol, és fonamental “establir un marc de col·laboració públicoprivada”, amb una convocatòria de lliure concurrència adreçada a centres col·laboradors, perquè imparteixin l’oferta formativa que no es cobreix actualment.
 
L’acció està ideada per atendre les necessitats del model productiu i perquè les oportunitats de creixement de les empreses de les Illes no es perdin per manca de capital humà. D’aquesta manera, s’han programat més de 120 cursos distribuïts en els principals sectors productius de la comunitat, així com en els sectors emergents i innovadors: hoteleria i restauració, dependència, sanitat i serveis socials, economia i empresa, indústria, agrari i pesquer, innovació i TIC, nàutica i medi ambient i energies renovables. Totes aquestes són les activitats que seran objecte de formació i que, en el seu conjunt, sumen 48.000 hores programades.
 
L’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que també inclourà la modalitat de formació dual, té un pressupost de 4 milions d’euros. Els cursos s’iniciaran a partir del mes de gener i es desenvoluparan al llarg de 2016. El nombre de centres que participen en aquesta iniciativa són 35, entre centres integrats, IES de Formació Professional i centres propis de la CAIB.