13 novembre 2015 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El TAIB, grup multidisciplinar de científics experts en zones humides, realitza estudis al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i a la Reserva Natural de s’Albufereta NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El TAIB, grup multidisciplinar de científics experts en zones humides, realitza estudis al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i a la Reserva Natural de s’Albufereta

La directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han visitat avui als experts
El TAIB (The Albufera International Biodiversity Group) grup d’experts de gran prestigi internacional en la recerca i la investigació de zones humides, es troba en aquests moments realitzant diferents estudis al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i a la Reserva Natural de s’Albufereta, entre els quals destaquen els referents a la determinació de l’estat de salut dels diferents hàbitats presents en els dos espais naturals.
 
Al mateix temps, els experts realitzen un camp de formació de voluntaris (llicenciats o estudiants de segon cicle de biologia, geografia o ciències ambientals), que posteriorment col·laboren en la realització d’inventaris de flora i fauna, tractament de dades i manteniment de col·leccions científiques.
 
Les directores generals d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, i de Recursos Hídrics, Joana Garau, han visitat avui l’equip d’experts, coneixent, de primera mà, els estudis que realitzen. Juntament amb científics i gestors han tractat aspectes de vital importància per a la gestió i conservació d’ambdós espais, com ara la qualitat de les aigües, o l’extensió i estat de salut dels diferents hàbitats i la biodiversitat.
 
Un aspecte a destacar és la creixent presència d'espècies invasores. Els especialistes en papallones del TAIB varen ser els primers en detectar la presència de Tuta absoluta, que ara ja s'ha estès com a plaga i recentment també han detectat una nova espècie de papallona que pot afectar als cultius de patata, cogombre, carabassó i altres hortalisses, motiu pel qual ja s'ha donat avís a la direcció general d'agricultura.
 
Conèixer l’estat de conservació dels espais naturals protegits, dels seus hàbitats i les seves espècies, és de vital importància per a millorar-ne la gestió i avançar en la seva preservació.