25 setembre 2015 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern signarà un conveni amb l’Aliança Mar Blava NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern signarà un conveni amb l’Aliança Mar Blava

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha encapçalat avui una reunió amb la plataforma i els consells insulars de Mallorca i Menorca
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha mantingut avui una trobada amb Aliança Mar Blava, a la qual han assistit el coordinador d’aquesta organització, Carlos Bravo; el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i el conseller insular de Medi Ambient de Menorca, Javier Ares. L’objectiu de la reunió ha estat traçar estratègies i treballar sobre un esborrany de conveni per vehicular l’adhesió del Govern de les Illes Balears i els dos consells insulars esmentats a la plataforma.
 
Vicenç Vidal ha subratllat que “els moviments socials generen coneixement i una força de lobby per defensar la nostra terra”. En aquest sentit, ha recordat que els consells insulars d’Eivissa i Formentera ja formen part de l’Aliança Mar Blava i que “cal fer un front comú en contra de les prospeccions de manera coordinada, passant de les paraules als fets”. D’aquí la importància del conveni, que també comportarà l’intercanvi d’informació entre totes les parts.
 
En la mateixa línia s’han manifestat el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i el conseller insular de Medi Ambient de Menorca, Javier Ares, qui s’ha felicitat que la defensa d’un “bé comú, com és la mar, que no és de ningú i és de tots” es gestioni per mitjà de la Comunitat Autònoma.
 
El coordinador de l’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, ha mostrat satisfacció per la “incorporació del Govern i dels consells insulars a la iniciativa”, i ha subratllat la importància que la lluita en contra de les prospeccions petrolieres “adquireixi un àmbit comunitari”, que la dotarà de més força davant “l’executiu estatal i la comunitat internacional”.