4 maig 2015 | <8ªL>Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori

El Govern posa en marxa el servei de neteja de les aigües de bany amb 33 embarcacions arreu del litoral balear NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern posa en marxa el servei de neteja de les aigües de bany amb 33 embarcacions arreu del litoral balear

Es destinen 1,1 milions d’euros en aquest servei que enguany s’ofereix durant cinc mesos, de l’1 de maig al 30 de setembre
El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, ha presentat aquest dilluns al Port d’Andratx el servei de prevenció i neteja de les aigües de bany i de prevenció de contaminació a les platges i cales de les Illes Balears que ha posat en marxa l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) des del passat divendres 1 de maig. Durant els propers cinc mesos, fins al 30 de setembre, un total de 33 embarcacions prestaran aquest servei que té per objectiu principal la recollida de residus sòlids flotants en les proximitats de les platges i les cales de les Illes Balears.
 
Per illes, a Mallorca hi faran feina 15 embarcacions, al litoral de Menorca n’hi haurà 8, a Eivissa 8 i a Formentera 2. L’estiu passat aquest servei va recollir 46.913 quilos de residus. Des que es va posar en marxa, l’any 2004, s’han retirat de les aigües del litoral de les Illes Balears un total de 1.889 tones de residus.

El conseller Biel Company ha explicat que “en els darrers anys el Govern ha anat reforçant aquest servei perquè considera prioritària la qualitat de l’estat de les aigües de bany”. El conseller ha afegit que “el Govern enguany ha duplicat el pressupost destinat a aquest servei, arribant a 1,1 milions d’euros, un 122 % més que el 2013”. ABAQUA va adjudicar l’any passat el nou contracte per al període 2014-2016 en el qual s’inclou, a més, un servei de neteja durant l’hivern, amb dues barques llestes i a punt per si hi ha cap incidència de brutícia dins la mar.
 
A més de la retirada de residus sòlids, sobretot fustes i plàstics, aquest servei també col·labora en el manteniment de la qualitat de les aigües de bany i en la prevenció i l’actuació davant de possibles episodis de contaminació, i, a més, ofereix la col·laboració a altres institucions per reforçar la seguretat de les persones en el mar.