9 d’octubre 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Alumnes de secundària de Campos contribueixen a la restauració del sistema dunar del Parc Natural Es Trenc-Salobrar NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Alumnes de secundària de Campos contribueixen a la restauració del sistema dunar del Parc Natural Es Trenc-Salobrar

Les actuacions cerquen implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits

Una quarantena d’alumnes de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Damià Huguet de Campos han participat, aquesta setmana, en una jornada de voluntariat al Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos organitzades per la Direcció dels Espais Naturals Protegits en coordinació amb el Centre d’Aprenentatge Es Palmer.

Les actuacions estan incloses en el projecte de restauració dels hàbitats i les espècies d’interès comunitari del sistema dunar dels espais ocupats antigament pels quioscs-bars fixes de sa Ràpita, s’Arenal d’en Tem i na Tirapèl.

L’alumnat ha duit a terme tasques de repoblació del sistema dunar. En concret, han plantat espècies pròpies d’aquest ambient com són el margall de platja (Elymus farctus) o el card marí (Eryngium maritimum) així com savines (Juniperus phoenicea) procedents del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR).

Les tasques de voluntariat han permès, també, retornar a la mar restes d’antigues acumulacions de posidònia per reincorporar el sediment al sistema i netejar la platja de residus, especialment plàstics i microplàstics.

Aquestes activitats tenen per objectiu implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits. Es preveu dur a terme tres jornades de voluntariat més durant els mesos d’octubre i novembre.