19 desembre 2023 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb Aquicultura Balear, fa una donació d'uns 5.000 llobarros a entitats socials de Mallorca

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

En total es distribuiran més de 3.500 quilos d’aquest producte fresc i de qualitat, que arribarà a més de 3.500 famílies

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP) i de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, juntament amb l’empresa Aquicultura Balear, ha fet avui la donació d'uns 5.000 llobarros a entitats socials de Mallorca. Els peixos han estat criats a les instal·lacions del Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura de l'IRFAP-LIMIA, ubicades al Port d'Andratx, i s'han disposat dins caixes amb gel al centre de la Confraria de Pescadors d'Andratx.

El peix, uns 5.000 exemplars de 700 grams de pes cadascun aproximadament, s'ha començat a distribuir avui i s'acabarà de repartir aquest dimecres a les deu entitats socials de Mallorca que s'han interessat i que poden gestionar aquest producte fresc i de màxima qualitat. En total es distribuiran més de 3.500 quilos, que arribaran a més de 3.500 famílies. Les entitats socials que rebran aquesta donació són: la Fundació d'ajuda integral a les persones Monti-Sion Solidària; la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca; Creu Roja Espanyola; Càritas Diocesana de Mallorca; Associació Mallorca Sense Gam; SOS Mamas Baleares; Ebenezer Maranata; AV Bons Aires Arxiduc; Fundación HOPE Mallorca i la Fundació Barceló.

Aquicultura Balear dona els peixos i la Conselleria es fa càrrec de les despeses de pesca dels llobarros, de gestió i de logística per fer arribar el producte a les entitats socials interessades. La Confraria de Pescadors d'Andratx ha col·laborat amb una embarcació i quatre mariners. A més, també ha facilitat les instal·lacions on s'emmagatzema part del peix.

Segons la directora gerent de l'IRFAP, Georgina Brunet, "la coordinació entre totes les parts ha fet possible aquesta entrega de peix fresc i de qualitat provinent d'un projecte de millora productiva. Arribarà a famílies que ho necessiten en unes dates assenyalades com són les festes de Nadal".

En la mateixa línia, el director de producció d'Aquicultura Balear, Alberto Morente, ha destacat que "ens sentim molt orgullosos, ja que amb aquesta donació moltes famílies necessitades podran gaudir d’un producte fresc i de màxima qualitat en el sopar de la nit de Nadal".

El projecte, fet a les instal·lacions de l'IRFAP-LIMIA, ha tengut per objectiu la millora productiva del llobarro de criança amb diferents dietes comercials. Es tracta d'un projecte CDTI, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), que ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració entre l'IRFAP i Aquicultura Balear, del grup Cooke España.

A més de Brunet i Morente, a l'acte també hi han assistit el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el director general de Pesca, Antoni M. Grau. Amb tot, han participat de les diferents tasques personal de l'IRFAP, d'Aquicultura Balear, de la Confraria de Pescadors d'Andratx i de l'IMEDEA (CSIC-UIB).