LOGO CAIB
24 gener 2023 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

La connexió aèria directa entre Menorca i Eivissa creix amb la recuperació de vols per part d’Air Nostrum

Foto de noticia


A partir del 16 de febrer, Air Nostrum recupera la ruta directa entre Menorca i Eivissa. I ho fa inicialment amb dues freqüències setmanals: dilluns i dijous. Aquesta programació es veurà incrementada a partir del 26 de març i fins al 28 d’octubre amb tres freqüències setmanals durant la temporada d’estiu de 2023: dilluns, dijous i dissabte. I oferirà una connexió diària en el període punta de demanda de l’estiu: entre el 21 de juliol i el 3 de setembre.

Aquesta ruta, l’estiu del 2022 va tenir els seus millors resultats des de 2011 ja que va assolir la xifra de 5.000 passatgers transportats. Així ho han traslladat avui els responsables de l’empresa en una reunió amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, a la qual també ha assistit el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis.

«Air Nostrum recupera la ruta interinsular entre Eivissa i Menorca fora del període de temporada alta de juliol i agost, cosa que no passava des de 2012 —ha destacat el conseller Marí—; per tant, és una gran passa per guanyar connectivitat entre les nostres Illes i confirma l’aposta que estan fent les companyies aèries a la nostra comunitat. Recordem que des del passat 30 d’octubre hi ha una connexió directa els caps de setmana entre Menorca i Eivissa. Per tant, els ciutadans que vulguin viatjar entre Eivissa i Menorca o a l’inrevés cada vegada tindran més opcions de fer-ho sense haver de fer escala a Mallorca».

Ruta Mallorca-Almeria

L’altra novetat que Air Nostrum ha comunicat avui al Govern té a veure amb la recuperació de la ruta entre Mallorca i Almeria. Fins ara, aquesta connexió s’havia operat en moments puntuals, però ara tindrà continuïtat durant tota la temporada d’estiu i des del 15 de febrer hi haurà dues freqüències setmanals: dimecres i dissabte. En tots dos casos, el vol sortirà de Mallorca a les 11.30 h i des d’Almeria tornarà a Son Sant Joan a les 13.45 h.

L’any 2022 Air Nostrum va transportar 900.000 passatgers. Les previsions de la companyia indiquen que, respecte de l’any 2022, l’oferta durant la pròxima temporada d’estiu s’incrementarà gairebé un 30 % quan s’arribi a tenir fins a 22 rutes regulars de connexió amb la Península, 6 europees i tres interbalears.