6 febrer 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

S'aprova el nou decret pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l'Administració de la CAIB

Foto de noticia


\ El canvi normatiu es produeix per donar compliment al Reial decret llei 29/2020

\ La modalitat de treball a distància es configura com un model organitzatiu

El Consell de Govern aprova el nou Decret pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en substitució del Decret 36/2013, de 28 de juny.

El canvi normatiu es produeix per tal de donar compliment al Reial decret llei 29/2020, de 29 de setembre, el qual, amb la finalitat d’introduir diverses mesures urgents en matèria de teletreball, addiciona un nou precepte (l’article 47 bis) en el Text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

La nova regulació del teletreball efectuada pel Reial decret llei esmentat va més enllà del propòsit perseguit pel Decret 36/2013 i es configura com la millor opció per conciliar la vida laboral, familiar i personal, ja que és «una oportunitat per a la introducció de canvis en les formes d’organització del treball que ha de repercutir en la millora de la prestació dels serveis públics, en el benestar dels empleats públics, en els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i en una administració més oberta i participativa».

La nova configuració de la normativa bàsica estatal del teletreball es concep com un instrument organitzatiu de gran importància, que combina la presència física i l’activitat a distància a través de mitjans telemàtics dels empleats públics, i constitueix un repte per modernitzar l’Administració pública autonòmica que la nova regulació reglamentària pretén assolir.

El Reial decret llei 29/2020 configura el marc normatiu bàsic del teletreball amb un contingut de mínims, i deixa un ampli marge al regulador autonòmic, el qual, en l’exercici de les potestats d’autoorganització, pot establir les especificitats pròpies que han de caracteritzar la regulació autonòmica.

Dins aquest marc de regulació pròpia autonòmica, que ha de ser respectuosa amb la normativa bàsica estatal, el Decret que ara s’aprova persegueix els objectius següents:

-Configurar el teletreball com una forma d’organització del treball de l’Administració autonòmica.

-Millorar l’organització del treball en la modalitat del teletreball a través de l’establiment de plans i el compliment d’objectius.

-Establir criteris objectius per determinar quins llocs de treball queden exclosos de la possibilitat d’acollir-se al teletreball per diversos motius.

-Identificar en la Relació de llocs de treball els llocs de treball que podran acomplir-se en la modalitat de teletreball.

-Establir un model mixt de teletreball en el qual es podrà realitzar un màxim de quatre dies en aquesta modalitat i introduir una garantia de serveis presencials a la ciutadania.

-Regular el teletreball amb independència de les mesures de conciliació de la vida familiar i laboral.

-Regular la possibilitat d’introduir el teletreball com a mesura necessària en casos de situacions extraordinàries no previstes en la normativa vigent fins ara.