LOGO CAIB
29 març 2023 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Es lliuren els premis del Concurs Joan Fuster d’Aforismes a Mallorca

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


Els premis del Concurs Joan Fuster d’Aforismes han estat lliurat als guanyadors de Mallorca. El certamen té dues categories, una dirigida als alumnes d’educació secundària obligatòria i cicles formatius de grau mitjà, i una altra a batxillerat i cicles formatius de grau superior.

Els guanyadors dels primers premis han estat Alejandro Jiménez, Astan Diallo Joan, Irene Colitto i Naïm Bensenaa Díaz. Els segons premis han estat per Ariadna Bosch, Lucas Muñoz, Xavier Perelló, Abril Carrasco, Gerald Marí, Cristina Aguirre, Guillem Alexandre i Joan Pere Ollers. Són alumnes de l’IES Son Pacs, de l’IES Guillem Sagrera i de l’IES Porto Cristo. 

El primer premi és un viatge al País Valencià de dos dies, que inclou la visita a l’Espai Joan Fuster de Sueca i a diferents llocs culturalment rellevants de la ciutat de València, mentre que el segon premi és un lot de llibres i entrades a les dues pel·lícules d’anime previstes en el Festival d’Anime i Manga que es farà per Pasqua. 

El concurs s’emmarcava en els actes de l’Any Fuster i ha estat organitzat per la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

La Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears varen declarar el 2022 com a Any Joan Fuster, en commemoració del centenari del naixement d’aquest intel·lectual, escriptor i activista cultural.