25 març 2023 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Més d'una dotzena d'entitats participen en el primer Innolab de Voluntariat Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més d'una dotzena d'entitats participen en el primer Innolab de Voluntariat Illes Balears

La Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat del Govern estudia ara replicar la trobada en totes les Illes

Fins a catorze entitats vinculades al món del voluntariat han participat aquest dissabte en el primer Innolab de Voluntariat Illes Balears, una trobada d'entitats i voluntaris amb personal tècnic i informàtic que té l'objectiu d'explorar solucions innovadores als reptes del sector.

Durant la primera part de la jornada, organitzada al ParcBit per la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat, amb la col·laboració de la Direcció General d’Innovació i la Fundació Bit,  els participants han pogut posar en comú les necessitats més urgents que afronta el món del voluntariat en general i les seves entitas en particular.

En la segona part de la trobada s'ha proporcionat als assistents un paquet d'eines útils per a millorar la tasca  de gestió de les entitats des d'un punt de vista tant tecnològic com estratègic.

«Volíem crear un espai de confiança perquè els i les voluntaris de les Illes Balears poguessin exposar les seves necessitats i posar-les en comú, i que servís també comi un espai de treball per facilitar la coordinació entre voluntaris i técnics, i crec que ho hem aconseguit amb escreix», ha celebrat la directora general de Participació, Transparència i Voluntariat del Govern, Marina Crespí, qui ha qualificat la jornada com «tot un èxit».

«Amb Innolab del voluntariat es tracta d‟establir sinergies entre l‟ecosistema innovador i el del voluntariat optimitzant la utilització de la intel·ligència col·lectiva i de fomentar la col·laboració en el desenvolupament de solucions innovadores en aquest cas per a necessitats del voluntariat.  Podem així millorar la manera com es duen a terme els processos, augmentar l'eficiència i millorar la qualitat dels serveis que es brinden», ha afegit el l director general d’Innovació, Aitor Morrás.

Com fidelitzar el personal voluntari, millorar la gestió interna de les entitats o reduir la burocràcia en les relacions amb l'Administració són algunes de les inquietudes que han posat de manifest les entitats, que també han volgut posar en valor la importància de trobades com aquesta.  

Després del bon acolliment que ha tingut aquesta primera experiència pilot celebrada a l'illa de Mallorca, el Govern considera replicar la trobada en totes les Illes. «Consideram que es una metodología aplicable per a replicar a les altres illes amb garanties», ha assenyalat Crespí.

La jornada ha estat conduïda i dinamitzada per Tona Pou, experta en comunicació i món digital, i amb una àmplia experiència en l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus.

Algunes de les entitats participants han estat: Càritas Diocesana de Mallorca; Asociación Española Contra el Cáncer; Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB); Asociación Nacional del Síndrome de Ehlers-Danlos e Hiperlaxitud (ANSEDH); ¡Súmate a Educaclown!; Protecció Civil Pollença; Médicos del Mundo; AFS Intercultura; Associació Dignitat i Solidaritat (ADIS); Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB; Associacio Voluntaris Eivissa; Mallorca Intress, entre d’altres.