11 juny 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Medi Natural presenta les postals i els cartells guanyadors de la campanya local 2024 «Ni 1 foc al bosc!» destinada als centres educatius NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Natural presenta les postals i els cartells guanyadors de la campanya local 2024 «Ni 1 foc al bosc!» destinada als centres educatius

Un any més, l’IBANAT i Xarxa Forestal han organitzat el concurs de dibuix, que ja va per la 18a edició a Mallorca i la 13a a Eivissa, entre diferents col·legis de Mallorca i Eivissa

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i Xarxa Forestal, ha organitzat la 18a edició a Mallorca i la 13a a l’illa d’Eivissa del concurs escolar de dibuix «Ni 1 Foc al bosc!». El conseller Joan Simonet, que ha presentat els dibuixos i postals acompanyat per la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, i pel cap del Servei de Gestió Forestal, Joan Santana, ha destacat que «l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar del perill d’incendi forestal i continuar fomentant la cultura del risc entre la població, especialment entre els més joves».

Tal com s’ha fet durant els darrers anys, Xarxa Forestal ha convidat a participar tots els centres educatius dels territoris amb més risc d’incendi forestal de les Illes Balears, com són els situats al Llevant de Mallorca (Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç) i tots els de l’illa d’Eivissa, amb la finalitat de difondre la necessitat d’actuar localment establint mesures de prevenció d’incendis sota el lema «Prevenir és actuar». A més, es pretén recordar la normativa de prohibició de fer foc durant l’època de perill alt per incendi forestal, que enguany s’ha avançat al dia 15 d’abril i fins al 15 d’octubre a Mallorca i al primer d’abril fins al 15 d’octubre a les Pitiüses.

En l’edició d’enguany del concurs de dibuix hi han participat 23 centres dels cinc municipis d’Eivissa i els deu dels municipis que conformen el Llevant nord de Mallorca. Més de 1.500 alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO han aportat els seus dibuixos i creacions artístiques. La Conselleria i els ajuntaments implicats han entregat uns obsequis entre els guanyadors i els finalistes. «El principal premi és veure els seus dibuixos impresos, observar la feina que han duit a terme i l’esforç que hi han dedicat», ha afirmat Torres.

El dibuix guanyador del concurs de dibuix «Ni 1 foc al bosc!» és el que surt en el pòster de la campanya anual. Amb els finalistes municipals es fa una postal i es difon entre la ciutadania el quadre que simplifica les normes que regulen les cremes i l’ús del foc durant l’any, tant a terrenys forestals com a terrenys agrícoles. En total, s’han editat 1.500 pòsters i 5.000 postals per repartir arreu del territori de les Illes Balears.

Campanya de sensibilització contra els incendis forestals

El Govern va presentar aquest dilluns, 10 de juny, la nova campanya de sensibilització contra els incendis forestals. Enguany, està centrada a conscienciar la població local, així com els turistes que visiten l'arxipèlag balear o els que hi tenen residència, a extremar la precaució davant l'ús recreatiu i de les activitats que poden comportar un perill d'incendi. L'objectiu principal és difondre el missatge de prudència i alerta màxima davant el foc.