LOGO CAIB
9 novembre 2023 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

L’Institut d’Estudis Baleàrics es fa present a Mercartes 2023 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Institut d’Estudis Baleàrics es fa present a Mercartes 2023

L’estand difon la tasca de l’IEB mitjançant les ajudes de creació i de projecció exterior, així com la trobada anual de Fira B! Mercat Professional de Música i Arts Escèniques

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) és present a l'edició d'enguany de Mercartes, que té lloc a Valladolid entre el 7 i el 9 de novembre de 2023. L'IEB compta amb un estand propi a l'espai professional de Mercartes, que serveix com a aparador de les arts escèniques de les Illes Balears i que com a novetat comparteix protagonisme amb el Teatre Principal de Palma, ens depenent del Consell de Mallorca.

L’estand difon la tasca de l’IEB mitjançant les ajudes de creació i de projecció exterior, així com la trobada anual de Fira B! Mercat Professional de Música i Arts Escèniques. A l’estand es poden veure algunes de les obres presents a Fira B! 2023, com Oficis oblidats, de Cia Daus; Primavera de bèsties, d’Ovnipresents; Zoom, de Cia. Mov-i-ments; El fin de las cosas, d’Inés Sarmiento; El jorn del judici, de Produccions de Ferro; o Càpsules de memòria, de Coma14 i La Mouffete, entre d’altres.

A més, enguany s’ha realitzat una col·laboració institucional amb el Teatre Principal de Palma a Mercartes. A l’estand de l’IEB es presenten també les darreres produccions en gira del Teatre Principal (Reis del Món, Les Maleïdes i Tantologia), les produccions líriques en lloguer (Don Giovanni, L’Elisir d’amore, La serva padrona, Il trittico, etc.) i les coproduccions del 23/24, com ara El gran manicomi (Estudi Zero), Dama dictadura (Hermanas Picohueso), Double Infinite (Malpelo), A begginning_Expanded version (Aurora Bauzà i Pere Jou) o Misericòridia (Iguana Teatre), entre d’altres. Cal recordar que algunes d’aquestes peces, com Les Maleïdes, de Sergi Baos, i A beginning, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, han rebut una ajuda de Creació de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

A Mercartes 2023 hi ha la següent presència de professionals de les Balears: Blanca Alonso, de Colorades, Carme Amengual i Cristina Bugallo, de Produccions de Ferro/Espai el Tub; Daniel Ginebgroza, de Theatrum ergo corpus; Carles Isart, d’Aptent soluciones; Débora Marquès i Virginia Seguí, de Tria d’Art Cultura Sostenible; Francesca Alomar, de Tshock Cultura emocional; Jenny Vila, de La Mecànica; Carme Garí i Biel Fiol, d’Associació Mallorca Musical; Carles Molinet; d’Iguana Teatre; Tolo Ferrà, de Coma14; Lluki Portas, d’Hermanas Picohueso; i Martín Melinsky, de Cia. Martín Melinsky.

Per altra banda, el passat 7 de novembre, la tècnica Elisenda Farré va assistir com a convidada a l’assemblea general de la Red española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública, per tal d’establir des de Fira B! sinergies amb altres fires i festivals i valorar la possibilitat de formar part de La Red a partir de 2024.

La fira Mercartes se celebra amb caràcter biennal des del 2004, amb la vocació de propiciar la confluència de tots els agents que intervenen en el fet escènic, per potenciar la trobada i les relacions entre els professionals del sector, posar en valor tots els agents públics i privats que la componen i generar oportunitats de negoci. L’objectiu principal de Mercartes és aportar un marc de referència que visibilitzi noves idees i projectes, i que integri tots els professionals en un espai de treball comú i compartit, generant sinergies de col·laboració.