LOGO CAIB
9 gener 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) a Eivissa, enllestida per a la seva posada en funcionament NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) a Eivissa, enllestida per a la seva posada en funcionament

Els primers cursos que s’impartiran al centre seran les especialitats formatives d'Hoteleria del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) a Eivissa, situada al Parc de Serveis Insulars de sa Coma començarà a funcionar en breu després que hagin conclòs les feines dutes a terme els darrers mesos per dotar el centre de mobiliari, parament i equips informàtics, a més de la finalització del tràmit de cessió d’ús de les instal·lacions per part del Consell d’Eivissa a favor de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, en el decurs d’una visita al centre de formació, en la qual ha afirmat que “donam resposta a una reivindicació històrica de l’illa d’Eivissa, on es podran formar els millors professionals”. Es posa remei així a una problemàtica expressada repetidament pel sector turístic, “als quals els costa trobar personal format per desenvolupar la seva tasca”.

També eren presents el director general de Turisme del Govern, Josep Aloy; el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí Torres i el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, qui ha apuntat que “amb aquesta posada en marxa donam una resposta ràpida i efectiva a un doble problema: d'una banda, la falta de mà d'obra especialitzada en les necessitats de les empreses d'Eivissa, i per una altra, la reubicació dels alumnes que rebien formació en el Centre de Formació SOIB Blanca Dona, que recentment vam haver de clausurar pel seu estat crític”.

De fet, la EHIB acollirà els cursos i certificats de professionalitat que s'impartien en el CEIP sa Blanca Dona, com per exemple, cuina creativa i d'autor; cuina de la pasta, arrossos, llegum i hortalisses; pastisseria i cocteleria, a més de comptabilitat, Excel i anglès A1, A2, B1 i B2.

Per part seva, el president del Consell d’Eivissa ha explicat que el sentit d’aquest centre “ha de ser donar resposta a les inquietuds que el sector manifesti per a tenir professionals de primer ordre en els nostres serveis”. El president ha recordat que “Eivissa és un referent turístic arreu del món i ho ha de ser també en formació, sent un pol d’atracció de professionals que vulguin rebre aquí la millor formació possible, i augmentant la qualitat que la nostra principal indústria, el turisme, dona a qui ens visita”.

La construcció d’aquest centre ha tengut un cost d’aproximadament 9,5 milions d’euros, finançats a parts iguals entre el Govern i el Consell, i la inversió aportada per l’executiu prové dels fons recaptats a través de l’ITS, encara que actualment es negocia el finançament íntegre d’aquest espai per part de la Comunitat Autònoma. Les instal·lacions, amb una extensió de 4.000 m2, rebran cada any més de 450 alumnes. Compta amb vuit aules de formació, dues cuines, una aula bar, una aula restaurant i un bar cafeteria, a més de les dependències tipus biblioteca, despatxos per al professorat i la direcció, vestuaris, economat i cambra de congelació.

L’EHIB de sa Coma estarà formativament gestionada per l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i en aquestes noves instal·lacions s’hi impartirà formació professional reglada, formació ocupacional i formació contínua per a treballadors i treballadores.

Acabada la visita ha estat el torn de la visita amb les patronals, sindicats, principals grups turístics i ajuntaments.