15 maig 2024 Conselleria de Salut

La consellera de Salut ha assistit al lliurament dels premis del concurs escolar Consumòpolis NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera de Salut ha assistit al lliurament dels premis del concurs escolar Consumòpolis

Hi han participat 1.640 estudiants de les Illes de 23 centres educatius

«Suma’t a l’energia responsable» és el lema de l’edició d’enguany

La consellera de Salut, Manuela García,  ha participat avui en el lliurament de premis  Consumòpolis 19, concurs organitzat per la Direcció General de Consum del Ministeri de Sanitat i altres comunitats autònomes, amb el que es pretén oferir a la comunitat escolar una eina pràctica i dinàmica que contribueixi al desenvolupament integral de l’alumnat com a actuals i futures persones consumidores. Així s’afavoreix l’aprenentatge, de manera divertida, de conceptes relacionats amb diverses temàtiques de consum, com també de procediments i actituds que possibilitin la construcció d’una societat de consum cada vegada més justa, solidària i responsable.

La nostra comunitat hi participa des de l’edició Consumòpolis 4, curs 2008 -2009, i en les darreres edicions ha batut rècords d’equips inscrits. Això ens ha situat entre les primeres comunitats autònomes en nombre de participants de tot l’Estat espanyol.

Enguany se celebra la dinovena edició Consumòpolis 19, curs 2023-2024, amb el lema: «Suma’t a l’energia responsable».

El concurs consta de dues fases de participació:

Una fase autonòmica, organitzada pels organismes competents en matèria de consum de cada ciutat i comunitat autònoma, en la qual se seleccionen els equips guanyadors de cada nivell de participació.

I una fase nacional, en la qual participen els equips que han resultat guanyadors a cada ciutat i comunitat autònoma. Hi ha tres nivells:

— Nivell I: 5è i 6è curs d’educació primària.

— Nivell II: 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria.

— Nivell III: 3r i 4t curs d’educació secundària obligatòria i formació professional bàsica.El concurs consisteix en un recorregut per la ciutat virtual de Consumòpolis —primera part— que els components de l’equip han de completar resolent deu proves de caràcter pedagògic i lúdic. A la segona part, treball en equip, l'alumnat ha de fer, de manera conjunta, un vídeo musical que inclogui l’elaboració de la lletra d'una cançó i una coreografia relacionades amb el lema principal d’aquesta edició. L’objectiu d’aquest vídeo musical serà convèncer l’entorn escolar, familiar i social de la necessitat d’utilitzar de manera responsable l’energia, i donar a conèixer bones pràctiques innovadores en aquesta matèria.

La consellera de Salut ha destacat el nivell dels participants, la seva implicació i ha recordat la necessitat de tenir cura del planeta per a la bona salut de tots. 

Consumòpolis 19 ha comptat amb la participació de 1.640 estudiants de les Illes, organitzats en 328 equips que pertanyen a 23 centres educatius.
A l’acte d’entrega dels premis hi han assistit els equips que fan finalitzat les dues parts del concurs autonòmic. En total, han estat 113 equips de centres educatius de Mallorca, Menorca i Eivissa, la qual cosa suposa que hi han assistit uns 560 infants acompanyats del personal docent.