LOGO CAIB
7 març 2024 Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

El Govern reclama un règim especial per al sector cultural balear durant la visita a ARCOmadrid 2024 NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern reclama un règim especial per al sector cultural balear durant la visita a ARCOmadrid 2024

Així ho ha afirmat el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) des de l’estand de la institució

Avui, dijous 7 de març, han visitat la fira ARCOmadrid 2024 les diferents autoritats del Govern de les Illes Balears per donar suport als artistes i galeristes balears que hi participen. La visita s’ha iniciat recorrent els estands de les quatre galeries mallorquines amb estand propi a la fira d’art de Madrid: començant per la Galeria Pelaires, passant per la Kewenig Gallerie, Galería Fermay i l’L21 Gallery, i acabant a l’estand de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

Entre els assistents, han participat en la jornada el secretari autonòmic de Cultura del Govern de les Illes Balears, Pedro Vidal; el director de l’IEB, Llorenç Perelló; el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca; el batle de Palma, Jaime Martínez; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Javi Bonet; el coordinador general de Cultura i Arts Visuals de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gómez de la Cuesta, i el president de l’Associació Art Palma Contemporani, Fran Reus.

A més, també s’han pogut veure les mostres d’artistes de les nostres illes presents a la fira però per mitjà d’altres galeries, com són Susy Gómez, amb la Galleria Giorgio Persano; Robert Ferrer, amb Espacio Valverde; Bernadí Roig, amb la Galería Max Estrella; Amparo Sard, amb la galeria Anita Backers, i l’estand d’El País amb fotografies de Jean Marie del Moral de Miquel Barceló al seu estudi.

El recorregut de les autoritats ha finalitzat a l’estand de l’IEB, on s’exposa la proposta Perímetre de seguretat, d’Isabel Servera, comissariada per Pilar Cruz, i on les autoritats i els diferents representants de les galeries mallorquines han atès la premsa assistent.

Durant l’acte el Govern ha reclamat que es tengui en compte el factor de la insularitat a l’hora que el Ministeri concedeixi ajudes a les comunitats autònomes. També ha demanat altres mesures fiscals que puguin beneficiar el sector cultural, unides al règim fiscal de les Balears. Així mateix, ha sol·licitat mesures per millorar la presència de produccions culturals insulars en espais escènics, mitjançant la discriminació positiva o compensant els sobrecosts logístics.

A més de la fira ARCOmadrid 2024, també es visitarà UVNT Art Fair 2024, Fira Internacional de Nou Art Contemporani, on té presència la galeria balear La Bibi, que mostra l’obra de Grip Face. Altres artistes balears presents a UVNT Art Fair 2024 són Isa Servera, amb l’Alzueta Gallery; Pau Aguiló, amb Espacio Líquido + La Gran, i Albert Pinya, amb Gärna Art Gallery.