3 març 2016 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

El col·legi Simó Ballester de Manacor oferirà el curs que ve ensenyaments integrats de primària i de música NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El col·legi Simó Ballester de Manacor oferirà el curs que ve ensenyaments integrats de primària i de música

Es tracta d’un projecte similar al del CEIP Son Serra de Palma i començarà a partir de 4t d’educació infantil (3 anys)
El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, s’ha reunit avui matí amb representants de l’Ajuntament de Manacor i amb la comunitat del col·legi Simó Ballester. A banda de diferents temes relacionats amb les necessitats educatives del municipi, l’objectiu principal de la trobada ha estat la nova oferta educativa que a partir del proper curs 2016/17 s’ofertarà a aquest centre educatiu manacorí, convertint-lo en un col·legi capdavanter a tota la comarca gràcies a la combinació de l’educació musical i l’educació primària. Actualment aquesta iniciativa només s’està fent a un centre a totes les Balears, el CEIP Son Serra de Palma.

El centre Simó Ballester és un centre de dues línies d’Educació Primària amb 264 alumnes i amb una alta concentració d’infants de necessitats específiques de suport educatiu (NESE). Actualment només imparteix educació Primària (6 a 12 anys) però a partir de setembre incorporarà, de manera progressiva, el segon cicle d’Educació Infantil (3 a 5 anys) al mateix temps que s’incorpora l’oferta musical integrada. Per altra banda, s’ha de tenir en compte, que a partir del proper curs tot el municipi de Manacor participa d’un pacte d’escolarització que permetrà distribuir de manera equilibrada el nombre d’alumnes NESE entre tots els centres del municipi, tant públics com concertats.

El projecte suposa implantar el programa d’educació musical des d’educació infantil (a partir de 3 anys) que també s’iniciarà el proper curs 2016/17 al Simó Ballester. En el cas d’infantil es farà un programa d’educació musical amb més hores dedicades a aquesta especialitat, encara que els estudis integrats es produeixen a partir de 3r de Primària (8 anys) amb una de les dues línies ordinària i l’altra integrada. Per a accedir a 1r curs d’ensenyaments elementals de música a 3r d’educació primària (8 anys) serà necessària una prova ja que estan dissenyats per a infants amb aptituds envers la música ja que han de practicar lectura musical i amb instrument i això requereix un esforç considerable.

El projecte preveu la incorporació progressiva de professors de música fins arribar a la implantació completa a tots els cursos el 2019/20 amb un total de 10 professors.

Com és un centre integrat de música
Un centre integrat d’aquestes característiques persegueix impartir conjuntament l’ensenyament general amb l’especialitat de música corresponents als ensenyaments elementals. Cursar els dos ensenyaments al mateix centre facilita compatibilitzar els estudis musicals dels alumnes reduint la sobrecàrrega lectiva i oferint una visió molt més àmplia de l’educació. A més, la creació d’aquest centre augmenta l’oferta pública d’ensenyaments elementals de música a Manacor.

La música es comença a introduir des de l’etapa d’infantil a través de 1’5 hores setmanals de Música i Moviment, 1h/set de Música i Cant Coral i 0’5 h/set de Taller d’instruments (només a 5 anys). Durant els dos primers cursos d’Educació Primària es realitza la Iniciació als ensenyaments elementals de música amb 1 h/set de Cor, 1h/set de Llenguatge Musical, 0’5h/set de classe d’instrument individual i 1 h/set de classe d’instrument col·lectiva.

Els Ensenyaments Elementals de Música comencen als 8 anys (3r de Primària) i tenen una durada de 4 cursos, coincidint amb el final d’etapa. Aquí ja es preveu 1h/set de Cor, 2h/set de llenguatge musical, 1h/set de classe d’instrument (individual), 1h/set de classe d’instrument (col·lectiva) i1h/set a EP5 i EP6 de conjunt (orquestra-banda).

L’ensenyament de la música influencia de manera positiva l’aprenentatge d’altres matèries com les matemàtiques i les llengües, motiva l’esforç personal i incideix en el desenvolupament integral de l’alumne.

* S'adjunten imatges i tall de veu