20 maig 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Joan Simonet: «La sinergia entre productors per fomentar la venda directa és una manera de millorar la rendibilitat de les explotacions» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Joan Simonet: «La sinergia entre productors per fomentar la venda directa és una manera de millorar la rendibilitat de les explotacions»

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha participat avui en la primera trobada de l’associació AFOVENDI a la finca Can Sivella (Biniaraix)

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha participat avui en la primera trobada de productors de l’Associació de Foment de la Venda Directa (AFOVENDI), una jornada que ha consistit en una excursió pel barranc de Biniaraix, en la qual s’ha pogut posar en valor la importància de l’agricultura com a element clau per conservar el paisatge a través dels seus valors culturals i naturals. La trobada ha finalitzat amb una degustació de producte local a través de receptes de quatre cuiners: Santi Taura, Kiko Martorell, Joan Marc i Xesc Reina.

Juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i una dotzena de productors d’AFOVENDI, entre els quals hi havia: representants del celler Macià Batle; de la finca Can Axartell; dels formatges Sa Cabreta; dels formatges Burguera; de la mel Melvici; d’Illa Verda (Can Company); de Terracor; de Son Jover; de l’oli Can Det; Stephane Carayon, productor de farina de xeixa, i els amfitrions, Felipe Jordi i Natalia, de Can Sivella, el conseller Simonet ha volgut felicitar l’organització per aquesta iniciativa, «que posa de manifest la importància que els productors s’associïn per fomentar la venda directa».

«La llei permet que les explotacions agràries preferents puguin unir esforços i vendre productes d’altres finques. Aquesta sinergia és una manera de millorar la rendibilitat del sector primari, que és el que tots volem», ha insistit Simonet. En aquest sentit, cal recordar que la Conselleria disposa d’un mapa de finques adherides a la venda directa, totes marcades amb el distintiu de color verd.

Avui dia, són quaranta els productors que formen part d’AFOVENDI, que té com a objectiu no només fomentar la venda directa de producte local, sinó també oferir experiències gastronòmiques lligades a la natura, al manteniment del paisatge i a la sostenibilitat.