LOGO CAIB
27 d’abril 2023 Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

La segona mostra de videojocs en català serà aquest dissabte a Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La segona mostra de videojocs en català serà aquest dissabte a Palma

Es durà a terme a l’EDIB en el marc del Mallorca Game

La Direcció General de Política Lingüística organitza una mostra de videojocs en català en el marc del Mallorca Game, la convenció més gran d’aquest sector a les Illes Balears, organitzada per l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EDIB). Serà aquest dissabte 29 de maig, entre les 10 h i les 19 h, a la seu de l’EDIB, a Palma. 

Es tracta de la segona mostra d’aquest tipus que té lloc després de la bona acollida de l’any passat. L’activitat disposarà d’un estand a la convenció i estarà oberta a totes les edats i a tothom, tant usuaris habituals de videojocs com persones que vulguin descobrir-los. Per participar-hi no és necessari inscriure-s’hi.

La mostra de videojocs en català es fa en col·laboració amb l’EDIB i amb Gaming.cat, la comunitat d’aficionats i desenvolupadors de videojocs que cerca fer créixer l’ús del català en aquest àmbit. Els membres d’aquesta associació guiaran els usuaris que hi vulguin participar. 

A més, en el Mallorca Game s’hi podran trobar màquines recreatives i consoles antigues, tallers per a infants o una sala de realitat virtual. Es podrà participar de concursos i hi haurà presents empreses del sector, desenvolupadors i youtubers.

Per a aquesta edició s’han afegit a la biblioteca de videojocs que es poden provar alguns dels finalistes i guanyadors dels Premis SAGA 2023, com Her name was Fire, Blind Fate o Endling, guanyador del Premi SAGA 2023 a millor videojoc en català, guanyador al premi BAFTA al videojoc que va més enllà de l'entreteniment i finalista dels Game Awards pel seu impacte.