20 d’abril 2024 Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació

El CentreBit Menorca acosta la Intel·ligència Artificial a les empreses amb una jornada tecnològica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El CentreBit Menorca acosta la Intel·ligència Artificial a les empreses amb una jornada tecnològica

El secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, explica que el Govern ultima un Pla Especial de Gestió de la IA «per a formar i conscienciar de les potencialitats i perills de la Intel·ligència Artificial»

L’Auditori del CentreBit Menorca va ser l’escenari el passat dijous d’una jornada tecnològica centrada en l'adopció i ús de la Intel·ligència Artificial a les empreses, amb la col·laboració d’experts d’empreses de Menorca o amb interrelacions amb l’illa.

La jornada va començar amb la benvinguda institucional del secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, que va destacar que, tal com va anunciar aquest mateix dijous la presidenta Marga Prohens, el Govern està ultimant un Pla Especial de Gestió de la Intel·ligència Artificial que es presentarà en les pròximes setmanes i que tindrà una dotació de 840.000 euros dels fons MRR «per a formar i conscienciar de les potencialitats i perills de la Intel·ligència Artificial». «Aquest pla, que es farà en col·laboració amb la UIB, facilitarà que hi hagi coneixements bàsics de l'ús de la intel·ligència artificial, accions de sensibilització i confiabilitat social, accions de comunicació, establir protocols d'actuació, accions de capacitació per a fomentar la innovació en intel·ligència artificial i fer campanyes de desenvolupament de teixit innovador qui utilitza la IA», va explicar Carmona.

La Fundació Bit, en el marc de l'Oficina Innobal de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital del Govern de les Illes Balears, va organitzar aquesta jornada amb l’objectiu d’il·lustrar com les empreses locals poden capitalitzar les avantatges de la Intel·ligència Artificial en els seus processos, productes i serveis. A través de presentacions dinàmiques i estudis de cas inspiradors, els 50 assistents van rebre una visió clara del potencial transformador de la IA en l'entorn empresarial actual.

Després de la intervenció del secretari autonòmic, es va presentar una sèrie de ponències d’experts que van explorar diverses facetes de la IA aplicada als negocis.

La primera ponència va ser a càrrec de Juan Miqueo, enginyer tècnic en informàtica de gestió, que va compartir experiències pràctiques sobre la integració de la IA a l’empresa MyBooking. Seguidament, Xiscu García, fundador de Mabrian, va oferir una perspectiva única sobre l’ús de les xarxes neuronals convencionals per al processament d’imatges i dades especials com és la identificació i extracció de metadades de fotografies de perfils de xarxes socials amb la finalitat d’estimar dades sociodemogràfiques.

La jornada va culminar amb una inspiradora xerrada de Andrés Martínez, CEO/CTO de SpeakSpots, startup d’Intel·ligència Artificial i de viatges per WhatsApp, i que va destacar el paper de la IA en la planificació del viatge turístic i l’experiència més personalitzada per als viatgers.

Els representants de les empreses participants, MyBooking, Mabrian i SpeakSpots, van compartir les seves experiències i estratègies d'èxit en l'ús de la IA, posant de manifest la diversitat d'aplicacions d'aquesta tecnologia en sectors tan diversos com el turisme, la gestió de reserves i la planificació de viatges.