LOGO CAIB
10 d’agost 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Alliberat un falcó marí a sa Dragonera després de recuperar-se al COFIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Alliberat un falcó marí a sa Dragonera després de recuperar-se al COFIB

Es tracta d’una espècie protegida que durant l’estiu cria a l’arxipèlag balear

El Consorci de Recuperació de Fauna Silvestre de les Illes Balears (COFIB) ha alliberat, aquesta setmana, un falcó marí (Falco eleonorae) al Parc natural de sa Dragonera, d’on havia estat rescatat.

L’exemplar va ser trobat per un treballador del parc a la mar, d’on no podia emprendre el vol. Després de donar l’avís al COFIB, i de comprovar que el seu estat de salut era favorable, ha tornat al seu hàbitat. L’alliberació s’ha dut a terme prop de la població present a sa Dragonera tan prest com ha estat donat d’alta per no interferir en l’època de cria.

Al Parc natural de sa Dragonera s’hi troba una de les poblacions més importants de falcó marí de les Illes Balears. A l’arxipèlag, però, hi té una presència temporal, ja que arriba a la primavera des de Madagascar per criar als penya-segats i llocs inaccessibles de la costa i parteix amb la migració post nupcial, a la tardor. Entre el 2001 i el 2019 se censaren al Parc 194 exemplars de falcó marí per any, de mitjana.

Mentrestant, s’alimenta dels petits passeriformes que migren des d’Europa cap a Àfrica, aprofitant el seu pas per l’illa. La seva morfologia es caracteritza per tenir les plomes de les ales i la coa molt llargues per facilitar les maniobres de caça durant el vol.

El falcó marí és una espècie protegida en règim de protecció especial. Des del COFIB recorden la importància d’avisar al centre de rescat en cas de trobar aquesta o una altra espècie en perill.