11 juny 2024 Conselleria de Salut

El Laboratori d’Histocompatibilitat de Son Espases aconsegueix l’Acreditació Europea per la Federació Europea d’Immunogenètica NNota Informativa

El Laboratori d’Histocompatibilitat de Son Espases aconsegueix l’Acreditació Europea per la Federació Europea d’Immunogenètica

El compliment dels estàndards de qualitat del sistema d’acreditació EFI és clau per al reconeixement internacional

El Laboratori d’Histocompatibilitat i Immunogenètica del Servei d’Immunologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha obtingut l’Acreditació Europea per la Federació Europea d’Immunogenètica.

El Laboratori ha estat novament oficialment acreditat per dur a terme les proves d’histocompatibilitat dedicades al trasplantament d’òrgans sòlids i de progenitors hematopoètics. El compliment dels estàndards de qualitat del sistema d’acreditació EFI és clau per al reconeixement internacional del Laboratori del Servei d’Immunologia de l’Hospital Son Espases.

El Laboratori d’Histocompatibilitat ha incorporat recentment tècniques moleculars d’alta precisió que permeten l’estudi simultani de tots els locus HLA i que destaquen per la rapidesa en l’obtenció de resultats. Aquesta qualitat facilita la definició del grau de compatibilitat HLA entre el donant i el receptor de manera més ràpida i, per tant, permet disminuir significativament el temps d’isquèmia de l’òrgan.

A més, el Laboratori manté l’acreditació de l’ús de tècniques de tipificació HLA d’alta resolució basada en la tecnologia NGS (seqüenciació de nova generació). Aquests assaigs proporcionen una resolució màxima, clau tant en l’avaluació de la compatibilitat aplicada al trasplantament de progenitors hematopoètics com en la identificació de marcadors de risc de rebuig de l’òrgan trasplantat.

Aquesta certificació no només valida la qualitat dels serveis proporcionats, sinó que també ressalta el compromís de l’Hospital amb la millora contínua i la innovació en el camp de la medicina del trasplantament.