10 juny 2023 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El Parc nacional de Cabrera s’incorpora a la xarxa d’estacions meteorològiques de Balears Meteo NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Parc nacional de Cabrera s’incorpora a la xarxa d’estacions meteorològiques de Balears Meteo

L’espai natural protegit rebrà més de 330.000 euros de l’Organisme autònom de Parcs nacionals

El Parc nacional marítim-terrestre de l’arxipèlag de Cabrera ha instal·lat una estació meteorològica que s’afegeix a la xarxa d'estacions d'avís en temps real de Balears Meteo, amb dades actualitzades cada 10 segons. Des del passat maig, aquesta estació ja registra dades.

L’estació està situada a la zona del Campament, a l’illa de Cabrera, a una altitud sobre el nivell del mar de 22 metres. Les seves coordenades són 39º 08´47" N y 02º 56´17" E. S’ha instal·lat a un metre i mig del terra i el sensor de vent es troba també a la mateixa altura. En la web es podrà consultar la següent informació: dades actuals, consola VP amb dades en temps real, tendències, gràfiques, informes i comparatives, dades mensuals, estadístiques, dades rècords de l’estació i informació sobre l’estació.

El dispositiu que s’ha instal·lat disposa dels sensors següents: termohigròmetre, per mesurar la temperatura i la humitat relativa; pluviòmetre, per mesurar la quantitat de precipitació caiguda; baròmetre, per mesurar la pressió atmosfèrica en superfície; anemòmetre, per mesurar la velocitat del vent i penell per registrar-ne la direcció; radiació solar i sensor UV.

D’altra banda, l’Organisme autònom de Parcs nacionals (OAPN) a través de la Conferència sectorial de medi ambient, va acordar, divendres passat, destinar 333.182,66 euros dels fons per a actuacions a les àrees d’influència dels parcs nacionals.