LOGO CAIB
20 març 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)11:00h

INICI BONS COMERCIALS ILLES BALEARS

Dia: dilluns, 20 de març de 2023

Hora: 11.00h

Lloc: Genoveva Bebé, C/ de Jesús, 8

El  vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, entrega el distintiu a un dels comerços adherits a la campanya de bons comercials del Govern, sota el nom «Quins Bons més Bons»,  i que està prevista entre el dimarts 21 de març i el 15 d’abril.

Aquesta campanya posarà en circulació mig milió d’euros en bons comercials en un total de 1.010 comerços de les Illes Balears.

A l’entrega d'aquest distintiu també hi assistirà el secretari Autonòmic de Sectors Productius Jesús Jurado i el director General de Comerç, Miquel Piñol.

2)11:30h

PROMOCIÓ AUTONOMIA 6-11 ANYS

Dia: Dilluns, 20 de març de 2023
Hora: 11.30h.
Lloc: Conselleria d'Afers Socials i Esports, plaça Drassana, 4

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago i el director general d'Atenció a la Dependència, Gori Molina, presenten el nou programa de promoció de l’autonomia personal per infants de 6 a 11 anys en situació de dependència destinat a promoure la seva participació social i comunitària. Durant l'acte també es signaran els concerts amb les 12 entitats del tercer sector de les Illes Balears que seran els encarregats de fer les actuacions.
L’objectiu principal d’aquest nou servei és facilitar la inclusió social i promoure la participació social i comunitària dels infants en activitats diverses, estimulant així les relacions socials.

 

 

3)12:00h

CONSELL DE GOVERN

Dia: dilluns, 20 de març
Hora: 12.00 h
Lloc: Consolat de Mar, via xarxes i pàgina web del Govern

 

Compareixença en roda de premsa per donar compte dels acords de Consell de Govern.

La roda de premsa serà presencial i es podrà seguir també per les xarxes socials i la pàgina web del Govern de les Illes Balears. Els mitjans que vulguin formular preguntes podran fer-ho enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 681 11 32 56  indicant el nom del redactor o redactora i el del mitjà.

4)12:00h

COL·LABORACIÓ AMB L'IEC

Dia: dilluns, 20 de març
Hora: 12 h
Lloc: Sala de Juntes de Can Oleo (C. Almudaina, 4. Palma)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, signarà com a representant del Govern de les Illes Balears un acord de col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per impulsar accions conjuntes d'interès per ambdues institucions. També hi assistiran el secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior.

5)17:00h

CONFERÈNCIA DIA MUNDIAL DE L'AIGUA EUROREGIÓ

Dia: Dilluns, 20 de març
Hora: 17h
Lloc: Palau de Pedralbes. Avinguda Diagonal, 686. Barcelona.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, participarà en la jornada  'Accelerar el canvi mitjançant l'associació i la cooperació', juntament amb altres membres de l'Euroregió dins el projecte LIFE+WAT'SAVEREUSE per commemorar el Dia mundial de l'aigua.

6)19:30h

NOVA CONVOCATÒRIA COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS

Dia: dilluns, 20 de març

Hora: 19.30 h

Lloc: seu del COPIB (c. de Manuel Sanchís Guarner, 1, Palma).

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, assisteix a l’acte de presa de possessió de la junta de govern del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

7)21:56h

El portaveu del Govern i conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la conselleria d’Hisenda i Relacions exteriors, Rosario Sánchez visitaran aquest dimarts Brussel·les on es reuniran (10h.) amb Valentina Superti, directora de Turisme i Digitalització a la Direcció General de Mercat Interior (DG GROW). A la trobada, es parlarà del reglament per fer més transparent l’oferta de les plataformes digitals que es dediquen a l’activitat del lloguer turístic. 

El principal objectiu d’aquest instrument és agilitzar l’intercanvi de dades entre els estats membres i millorar la identificació dels amfitrions que lloguen els seus habitatges a través d’aquestes plataformes.

 

Posteriorment (11,30h.) els consellers explicaran el posicionament de l’Executiu sobre aquesta qüestió a Marie Audren, directora general d’HOTREC (Associació Europea d’Hotels, Restaurants, Bars i Cafès), i Matej Zezlin, responsable d’Afers Públics d’HOTREC.

 

D’altra banda, ambdós assistiran (12,30h) a la inauguració de l’exposició “Invisible though exposed. The fight for labour rights of hotel cleaning workers in the Balearic Islands”, organitzada per l’eurodiputada l’Alícia Homs. Minuts abans de l’acte, Sánchez i Negueruela atendran als mitjans de comunicació.  

 

 

La visita oficial finalitzarà amb la reunió que mantindran amb les eurodiputades Josianne Cutajar, Adriana Maldonado i Alícia Homs (16h.)