LOGO CAIB
30 març 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)09:30h

eFORUM MALLORCA EXPERIENCE WEEK

Dia: dijous, 30 de març de 2023
Hora:  09.30h
Lloc: Fàbrica Ramis d'Inca

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, inaugura l’eFORUM, una plataforma d'intercanvi de coneixements i debat en què participen diversos ponents experts en energies sostenibles, canvi climàtic, mobilitat elèctrica o turisme sostenible.

 

 

2)10:00h

VISITA PORT DE CIUTADELLA

Dia: dijous, 30 de març
Hora: 10 h
Lloc: Oficines de Ports IB de Ciutadella (carrer Moll comercial s/n)

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí visita les obres que s’estan realitzant actualment al Port de Ciutadella.

Hi assistirà la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la batlessa de Ciutadella, Joana Maria Gomila, el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis i el gerent de Ports IB, Juan Vicente Rosselló.

 

 

 

3)10:00h

BALANÇ PROJECTE PETITS TAURONS
Dia: Dijous, 30 de març
Hora: 10h
Lloc: Centre d'interpretació del Parc nacional marítim-terrestre de l'arxipèlag de Cabrera. Carrer Gabriel Roca, s/n. Colònia de Sant Jordi

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, faran balanç del projecte 'Petits taurons', centrat en la recuperació i cria en captivitat de gatvaires per retornar-los al medi marí.

4)10:00h

ESCOLA 0-3 MURO

Dia:dijous, 30 març
Hora:10 hores
Lloc:Carrer Maria i Josep, s/n. Muro

Dijous, 30 de març, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, assisteix a la col·locació de la primera pedra de l’escola d’educació infantil 0 – 3 anys de Muro.  

5)10:30h

AJUTS A EMPRESES

Dia: dijous, 30 de març
Hora: Inici de la reunió 10.30 h. Imatges i declaracions 11.30 h.
Lloc: Sala de juntes de Ca n'Oleo (C. Almudaina, 4. Palma)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, presentarà a representants del sector privat i grups de recerca una nova línia d'ajuts per a empreses i agrupacions sense ànim de lucre per donar suport a projectes de recerca científica aplicada, dotada amb 5 milions d'euros cofinançats per FEDER i fons ITS. Els mitjans de comunicació podran agafar imatges i declaracions en finalitzar la reunió, al voltant de les 11.30 h.

6)10:30h

CENTRE REPRODUCCIÓ

Dia: dijous, 30 de març

Hora: 10.30 h

Lloc: planta baixa, edifici J. Hospital Can Misses. C/Corona s/n. Eivissa   

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, presenta el projecte del nou Centre de Reproducció de l’Hospital Can Misses. L’acompanyarà el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, la gerenta de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, la coordinadora de la Unitat de Reproducció Assistida, Victoria Bonet, el cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia, Rodolfo Moreno, i d’Anàlisis Clínics, Emilia Moreno, entre d’altres professionals.   

7)11:00h

NOVA LÍNIA CRÈDITS ISBA 2023

Dia: dijous 30 de març
Hora: 11:00
Lloc: Sala de premsa de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors. C/Palau Reial, 17. Palma.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, presenta aquest dijous la nova línia de crèdits ISBA 2023, impulsada pel Govern per facilitar finançament a empreses i treballadors autònoms de les Illes Balears, i les principals dades de balanç d’activitat d’ISBA de 2022 i del primer trimestre de 2023, juntament amb el president d’ISBA SGR, Eduardo Soriano, i el director de la societat de garantia recíproca, Jesús Fernández. També hi assisteix la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern, Aina Galmés.

8)11:00h

INCREMENT SERVEI BUS TIB

Dia: dijous, 30 de març
Hora: 11h
Lloc: sala de premsa de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge (carrer la Palma, 4)

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen presenten l’increment de servei de la xarxa d’autobusos interurbans del TIB que s’aplicarà a partir d’aquest dissabte, 1 d’abril.

 

 

 

 

9)11:45h

TRANSPORT SANITARI AERI

Dia: dijous, 30 de març

Hora: 11.45 h

Lloc: Heliport de l’Hospital Can Misses. C/Corona s/n. Eivissa   

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, visita les noves aeronaus de transport aeri. L’acompanyarà el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, la gerenta de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, així com el gerent del SAMU061, Eloy Villalba.

10)12:00h

CONVENI CAEB FONS EUROPEUS

Dia: dijous, 30 de març
Hora: 12 h
Lloc: Sala de juntes de Ca n'Oleo

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, acompanyat pel director de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques (OIE), Joan Carrió, signarà un conveni de colaboració amb la presidenta de CAEB, Carmen Planas, per posar en marxa un servei d'assessorament i suport a empreses per facilitar l'accés als fons europeus NextGeneration.

11)12:00h

FOSSES SA COMA I SON COLETES

Dia: dijous, 30 de març
Hora: 12.00 i 13.00
Lloc: Platja de Sa Coma (al final de l'Avinguda de les Palmeres https://goo.gl/maps/RWiiSHz4LmusEdQr6) / Cementiri de Son Coletes, Manacor

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, acompanya aquest dijous a la Consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, Gemma Ubasart, i al director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses, a visitar els treballs d'excavacions i exhumacions que està duent a terme el Govern en les fosses de Sa Coma i Són Coletes.

També participaran en la visita el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern, Jesús Jurado, i el director general de Memòria Democràtica, Marc Andreu Herrera.

Hi haurà declaracions als mitjans de comunicació a les 12.00 a la platja de Sa Coma i a les 13.00 al cementiri de Son Coletes.

12)12:30h

SUBVENCIONS ECONOMIA CIRCULAR

Dia: Dijous, 30 de març
Hora: 12.30h
Lloc: Seu Recoart. Carrer major, 43. Cas Concos, Felanitx. (https://goo.gl/maps/8ZT7e4YxKSXyn5Fk7)

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, presentaran el projecte 'Wooly Sustainable' de reutilització de restes de llana per a la creació de productes sostenibles, que està finançat a través de les subvencions d'economia circular.

 

13)13:00h

CURS POLICIA LOCAL

Dia: 30 de març de 2023

Hora: 13 h 

Lloc: Oficina Municipal de Sant Jordi (plaça Major 9, Sant Jordi de ses Salines)

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, assisteix a l'acte d'inauguració de la 44ª promoció del Curs bàsic de capacitació de policia local a Eivissa. A l'acte estarà acompanyada de la directora gerent de l'EBAP, María del Carmen Iglesias.

 

 

14)17:00h

Passeig Sagrera, 2

CONSELL LGTBI EXTRAORDINARI PER A L'APROVACIÓ DEL PROTOCOL INTERSEXE

Dia: dijous, 30 de març

Hora: 17 h (atenció a mitjans a les 16.45 h)

Lloc: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat (sala polivalent)

Convocatòria extraordinària del Consell de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de les Illes Balears per a la presentació del document definitiu de Protocol d'atenció integral a persones intersexuals per tal d'aprovar-lo. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el director general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Miquel Àngel Coll, faran declaracions a les 16.45 h.

15)17:00h

camí des Castell, 28, 07702 Maó

SIGNATURA CONVENI NOMENCLÀTOR GEOGRÀFIC MENORCA

Dia: dijous, 30 de març
Hora: 17.00 h
Lloc: Institut Menorquí d'Estudis (camí des Castell, 28, 07702 Maó)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, signarà el conveni de col·laboració entre la Conselleria, el Consell Insular de Menorca, la Universitat de les Illes Balears, l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears i l'Institut Menorquí d'Estudis per al desplegament a Menorca del Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears.