24 març 2017 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

31 establiments turístics de Felanitx es certifiquen amb el distintiu de qualitat Sicted NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

31 establiments turístics de Felanitx es certifiquen amb el distintiu de qualitat Sicted

L’Agència de Turisme impulsa el programa per millorar la qualitat de les destinacions
Trenta-un establiments i serveis turístics de Felanitx han rebut avui el distintiu de qualitat Sicted. Josep Mallol, secretari general de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, i Joan Xamena, batle de Felanitx, han entregat els guardons que reconeixen el compliment dels requisits estipulats per part de les empreses i serveis distingits. L’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) és l’organisme gestor que impulsa aquest sistema de qualitat.

Felanitx va iniciar el programa Sicted en el 2014, i ha estat el municipi de Mallorca que compta amb més certificacions noves realitzades durant el 2016. Entre els establiments hi ha 20 empreses relacionades amb la restauració, tres comerços, tres empreses de turisme actiu, una agència de viatges, una empresa de lloguer de cotxes, dos agroturismes i un apartament turístic. Existeixen trenta-dos tipus d’establiments o recursos turístics que es poden certificar en aquest sistema integral de qualitat turística en destinacions, que inclouen des de museus o oficines d’informació turística fins a escoles d’espanyol per estrangers o artesans.

Un dels objectius prioritaris del pla d’acció 2017 de l’Agència de Turisme de les Illes Balears és la millora de la qualitat turística. Juntament amb els ajuntaments, l’ATB organitza una campanya de sensibilització que s’inicia amb presentacions globals per donar a conèixer el sistema Sicted. Des de l’any passat, la campanya es reforça amb visites porta a porta a establiments en les que se’ls informa dels avantatges de disposar d’un sistema de qualitat reconegut. Els serveis que s’hi adhereixen reben diverses sessions formatives i suport en la implantació dels manuals de bones pràctiques i del pla de millora de cada empresa o servei. Finalment, l’establiment ha de superar amb èxit una avaluació externa de verificació per tal d’obtenir la certificació. En el 2016, l’ATB va certificar 480 empreses a Mallorca i 28 a Formentera.