24 juny 2022 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Alter, un programa socioeducatiu d’èxit adaptat a segones oportunitats de formació per al jovent NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Alter, un programa socioeducatiu d’èxit adaptat a segones oportunitats de formació per al jovent

\ Un 87% dels participants, d’entre 14 i 16 anys, acaben fent la FP bàsica o treballant a l'empresa a la qual han fet les pràctiques

\ Aquesta setmana han conclòs els cursos organitzats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i s’han lliurat els diplomes als participants

L’any 2005 es va posar en marxa el programa Alter amb 4 municipis i 28 places per a joves de 14 a 16 anys amb dificultats d’adaptació al sistema escolar ordinari. Ara finalitza un nou curs escolar i el programa d’intervenció socioeducativa ja està estès a 33 municipis amb 48 centres educatius implicats i 300 alumnes participants. Són més de 227 empreses col·laboradores i 48 educadors de les diferents corporacions locals que estan implicats en el programa, que té com a objectiu evitar l’abandonament escolar a través de pràctiques en empreses dirigides a motivar l’alumnat i iniciar els estudis d’una formació professional bàsica.

Un 87% de l’alumnat participant ha acabat amb èxit la formació i d’ells un 5% han començat a treballar a l’empresa on han fet la formació i un 95% ha iniciat una formació professional bàsica.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, han assistit aquesta setmana als actes de clausura i lliurament de diplomes.

Com explica la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, Alter “és una proposta educativa adaptada perquè no a tothom li va bé un sistema ordinari” i és una proposta d’èxit tal com reflecteixen les dades, de segones oportunitats i “de treball conjunt de l’escola, dels serveis socials i de les empreses perquè l’alumnat es pugui reenganxar i tengui una sortida positiva”.