15 juny 2015 | <8ªL>Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori

Els alumnes de 5è del CEIP La Soledat, de Palma, guanyen el concurs “De la mar a la taula” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els alumnes de 5è del CEIP La Soledat, de Palma, guanyen el concurs “De la mar a la taula”

SEMILLA ha convocat els concursos “De la mar a la taula” i “L’hort a l’escola”, en el marc de la campanya Els aliments de les Illes Balears, que aquest curs ha arribat a 5.300 escolars
Els alumnes de 5è de primària de l’escola La Soledat de Palma han visitat avui la Llotja del peix de Palma com a grup guanyador del concurs “De la mar a la taula”, convocat per Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), en el marc de la campanya escolar Els aliments de les Illes Balears.

La visita a la llotja i la degustació de peix mallorquí és el premi que reben aquests alumnes per haver resultat els guanyadors del concurs “De la mar a la taula” en el que s’han presentat un total de 10 treballs. Els participants havien de realitzat un powerpoint o un lib-dub, amb la mar i el peix com a tema principal. El concurs forma part de la campanya que porta el mateix nom i que té per objectiu apropar als alumnes de tots els cicles de primària i de 6è d’educació infantil l’entorn marí i els recursos alimentaris que proporciona la mar, així com els oficis i arts de pesca tradicionals que es practiquen a la nostra comunitat.

D’altra banda, els alumnes del CEIP Ariany han estat els guanyadors del concurs “L’hort a l’escola”, en què s’han presentat un total de 10 treballs, i han rebut com a premi un hivernacle per a l’escola i un lot de material hortícola. El concurs s’emmarca en la campanya que porta el mateix nom i que té per objectiu ensenyar als alumnes a fer un planter i un hort amb verdures pròpies de les Illes Balears.

Ambdues iniciatives s’han posat en marxa per primer cop aquest curs, arribant a un total de 5.300 alumnes. Per una banda, 3.500 escolars de 58 centres de Mallorca han participat en la primera proposta i 1.800 alumnes de 37 escoles de l’illa han participat en la segona.

La campanya Els aliments de les Illes Balears, que aquest curs arriba a la onzena edició i que té per objectiu sensibilitzar els escolars de la importància social i ambiental del sector primari de les Illes Balears i de la necessitat d’alimentar-se de manera equilibrada i saludable.

El projecte consta de xerrades informatives i d’un joc interactiu de preguntes, passatemps, endevinalles i escenificacions en què els alumnes coneixen el conreu, la producció i l’elaboració dels productes amb denominació d’origen, com l’Oli de Mallorca i el formatge Mahón-Menorca, i dels aliments amb indicació geogràfica protegida, com són la Sobrassada de Mallorca i l’Ensaïmada de Mallorca. Des que va començar aquest projecte, el curs 2003-2004, ja hi han participat més de 85.000 alumnes.